Aust-Agder

I dette huset ble Arbeiderpartiet stiftet i 1887. Nå kan det bli revet

Sigholts Minde - huset der Arbeiderpartiet ble stiftet 21. august 1887.
Ny på Rødlista: "Sigholts Minde" kan bli solgt og erstattet med en blokk. Med det vil et kulturminne av nasjonal betydning forsvinne.

Bygger prammen som revolusjonerte kystlivet

I teltet på Damskipsbrygga er det tre båter i ulike stadier av byggeprosessen, slik at deltakerne får prøvd seg på alle deler av prambyggingen. Foto: Lars Erik Haugen
Å bygge en 1700-tallspram på en snau uke – med tradisjonelle teknikker – det er målet når en gjeng unge håndverkere i disse dager er samlet til prambygging under Risør Trebåtfestival.

Ekstrem gjenbruk: Tysk bunker ble hytte

Arkitektparet Randi Grimeland og Nils Røsvik er svært fornøyde med resultatet. Praktisk talt alle fasadeflater på bunkeren og påbyggene er vedlikeholdsfrie. Betongen er ubehandlet, det er også treverket på påbygget.
«Vi ser med spenning fram til gjenbruk av dette kulturminnet». Slik lød meldingen fra fylkeskommunen da Randi Grimeland og Nils Røsvik gikk i gang med å forvandle en tysk bunker til ferieparadis.

Kurs i prambygging i Risør

Trebåtfestivalen og Fortidsminneforeningens program Kulturminner for alle rigger nå til en eksklusiv workshop. En pram skal bygges på en uke.

Bli med på kurs i prambygging på Trebåtfestivalen i Risør i sommer

Trebåtfestivalen og Fortidsminneforeningens program Kulturminner for alle rigger nå til en eksklusiv workshop for unge håndverkere med kurs i prambygging. Målet er å bygge en pram på en uke!

Loftsafari I Setesdal 23. september 2018

Fortidsminneforeningen Aust-Agder inviterer til Loptsafari i Setesdal, et samarbeid med Aust-Agder Fylkeskommune

Åpent møte om bevaring og byutvikling i Arendal

Vi inviterer til en spennende fagkveld i en av Arendals flotteste bygninger- det gamle rådhuset.

Sjørøvere og hanseater på Agderkysten - friluftsforedrag

FRILUFTSFOREDRAG v/ FRANS-ARNE STYLEGAR arkeolog og by- og arealplanlegger hos Multiconsult, tidl. fylkeskonservator VA

Seminar om brannsikring av trehusmiljøer

Delta på seminar og lær mer om brannsikkerhet.
«Breidablikk – nasjonalt forum for kulturarv» inviterer til seminar om sikring av Sørlandets tette trehusmiljøer.