Tur til Naufgården og gamle Fiskum kirke

Søndag 2. september får du en unik mulighet: å komme inn i privateide Naufgården i Kongsberg. Samme dag arrangeres også tur til gamle Fiskum kirke i Øvre Eiker.

Beøskene arrangeres av Fortidsminneforeningen i Buskerud og lokallaget i Kongsberg og Numedal. Vi besøker hhv. gamle Fiskum kirke i Øvre Eiker og Naufgården/Bergskrivergården i Kongsberg. Alle kan være med og du kan være med på ett av dem eller begge.

Arrangementet på Facebook

Foreningen har et spesielt forhold til Fiskum gamle kirke fra ca 1250 som ble reddet fra forfall på 1970-tallet.
Nauf gården/Bergskrivergården i Kongsberg er et av byens eldste bygg med deler fra 1630 og er fredet. Her bodde Oberberghaupmannen for Sølvverket og både konger og dronninger har overnattet her. Huset er i privat eie som bolig og kontor og det er veldig hyggelig at vi blir invitert på besøk.

Omvisning og foredrag i gamle Fiskum kirke starter kl 11.00 på Fiskum i øvre Eiker
Omvisning og foredrag i Naufgården på Kongsberg starter kl 14.00 på Kirketorget 7. i Kongsberg.
Det er gratis å delta, men hvis du vil være helt sikker på å komme med på alt kan du melde deg på til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Det blir kringle så langt det rekker. Velkommen til en fin søndag.