Sør-Trøndelag

Anders Bjørlykke: M. Thams & Co og Verdensutstillingen i Paris i 1889.

Anders Bjørlykke, ansatt i arkitektfirma og meget aktiv medlem av Fortidsminneforeningen i Trondheim, er Norges fremste ekspert på industrieventyret M. Thams & Co . Hør ham i Trondheim 22.november.

Ny praktbok om trønderlåna lansert

Tre fornøyde forfattere: Kolbein Dahle (t.v.), Eir Ragna Grytli og Dag Nilsen.
Boklanseringen omtales som et bidrag til sammenslåingen av trøndelagsfylkene og dermed også våre to trønder-avdelinger.

Haustferietilbod på Steinvikholm: "Olav Engelbrektssons Ridderskole"

Vi i Fortidsminneforeningen - Den trønderske avdeling har gleda av å invitere born i alderen 9 - 12 år til vakre Steinvikholmen i haustferien!

Fantasier om Det fjerne Østen

Det kinesiske kabinett i Stiftsgården er under restaurering, og ligg til grunn for føredraget i Trondheims offisielle kongebustad.
Torsdag 21. september kl. 18:00 er Munkegata 23 (betre kjend som Stiftsgården) staden å vere, då vi i samarbeid Nordenfjeldske kunstindustrimuseum og Statsbygg har vi gleda å invitere til temakveld!

Nordisk slotts- og herregårdssymposium

Fagseminaret inneholder blant annet besøk på herregården Austrått. Foto Jette C. Petersen
18. - 20. oktober 2017 Flerdagers fagseminar Deltageravgift: 3600,-

Svartlamoseminaret 2017

I Svartlamoseminaret 2017 skal vi snakke om verdier, om bybønder uten tradisjonell landbruksbakgrunn.
Urbant jordbruk handler om mer enn kål, poteter og frø som blir til grønnsaker i byens bakgårder. Men hva slags fenomen er det vi står overfor? Og hvem er nå egentlig byens bønder?

Familiedag på Steinvikholm. Anno 1537 - der det verkeleg hende!

Mellomaldersk våpenhald og moderne hyggje går hand i hand på Steinvikholmen 3. september!
Fortidsminneforeningen - Den trønderske avdeling har gleda av å invitere store og små til Familiedag på vakre Steinvikholm 3. september!

Klimaomstilling i praksis

For andre gang på rad er Trondheim valgt til å huse arrangementet Wood Building Nordic.Foto:SINTEF/Byggforsk
Er du interessert i trebygg, nullutslippsteknologi og klimatilpasning? Delta på årets store begivenhet innen disse temaene i Trondheim.

Kurs i komposisjonsmåling

Molund gård i Mostadmarka. Låven i bakgrunnen er gjenstand for restaurering og nymåling etter antikvariske prinsipp.
Nysgjerrig på god og billeg måling med røter attende til 1500-talet? Bli med og lær korleis ein lagar tradisjonell og miljøvenleg uthusmåling av rugmjøl, vatn og fargepigment!

Museer på vidvanke?

Mandag 3. april kl 1900 inviterer vi sammen med HIFO Trøndelag til et debattmøte om de historiske museene i Trondheim.
«Tar man Trøndelag ut av Norgeshistorien er det bare permene igjen» sa Marvin Wiseth da han var trondheimsordfører i 1997. Men hvordan står det egentlig til med Trondheim som historisk by.
<<  1 2 [34 5  >>