fbpx

Sør-Trøndelag

Arkitektkonkurranse om Kjøpmannsgata i Trondheim

Trondheim kommune og Statens vegvesen lyser nå ut den åpne internasjonale arkitektkonkurransen om Kjøpmannsgata.
Konkurransen skal legge til rette for nytt liv til gata og vollen ved den karakteristiske bryggerekka langs Nidelva i Trondheim.

Seminar om stedutvikling i Breidablikk, Melhus

I Breidablikk 30. mars ser vi nærmere på hjem­stedet som fenomen og om det finnes alternativer til parkeringslasser og aluminiums­kasser som stedsutvikling
Hva gikk galt? Sentrale bystrøk dør, mens tettstedene våre lemlestes av eiendoms­utvikling og kjøpesentre. Hvorfor elsker vi middelhavslandenes pittoreske små­steder, men raserer våre egne?

Trondheim - en by i vekst og levende bilder

Spennende kveld i Suhm-huset, Elvegata 6,Trondheim tirsdag 2.mars kl. 1900. Velkommen
På dette arrangementet vil professor i filmvitenskap, Bjørn Sørenssen, ta oss med inn i to filmer: 𝘛𝘳𝘢𝘮 𝘙𝘪𝘥𝘦 𝘙𝘰𝘶𝘯𝘥 𝘛𝘳𝘰𝘯𝘥𝘩𝘫𝘦𝘮 og 𝘛𝘳𝘰𝘯𝘥𝘩𝘦𝘪𝘮 – 𝘦𝘯 𝘣𝘺 𝘪 𝘷𝘦𝘬𝘴𝘵.

Orkangers siste gårdstun blir revet

Orkangers siste gårdstun blir revet
Sæther-tunet i Orkanger ble i 2014 regulert til bevaring. Onsdag denne uken sa kommunestyret ja til riving og nybygg. Mot Rådmannens anbefaling – og helt i tråd med utbyggers ønsker.

Verneprisen til muslimsk samfunn i Trondheim

Leder for Den trønderske avdeling, Margrethe Stang, hadde i går gleden av å dele ut Fortidsminneforeningens bevaringspris for 2016 til representanter for Muslim Society Trondheim. Foto: Merethe Skjelfjord Kristiansen
Kjøpmannsgata 53/55 og Muslim Society Trondheim ble i går tildelt Fortidsminneforeningensverne bevaringspris for restaureringen av Kjøpmannsgata 53/55 i Trondheim.

Til felles kamp for nordiske trehusmiljøer

Byvandring på Bakklandet hørte med da deltakere fra Norge, Sverige, Danmark og Finland møttes til seminaret "Den nordiske trebyen - bevaring, bruk og utvikling" 22.-23. september 2016. Foto: Trond Rødsmoen
En egen organisasjon for trebyer i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Det ble første resultat av konferansen «Den nordiske trebyen» i Trondheim.

Ser håpløst ut – krever bare litt tålmodighet!

Ser håpløst ut – krever bare litt tålmodighet!
Har du et gammelt hus du nøler med å gå igang med? Kom og lær!

Ombyggingen av Trondheim spektrum

Ombyggingen av Trondheim spektrum
Trondheim lokallag kan ikke se at det foreligger realistiske løsninger som i tilstrekkelig grad tar vare på byrommet eller lokalmiljøet på Øya, og vil fraråde at utbygging finner sted.

Hvordan bevare, bruke og utvikle den nordiske trebyen?

Hvordan bevare, bruke og utvikle den nordiske trebyen?
I september inviterer Fortidsminneforeningen, sammen med sine nordiske søsterorganisasjoner til en konferanse i Trondheim og fremtiden til våre trebyer.
<<  1 2 3 [45  >>