Sør-Trøndelag

Seminar om stedutvikling i Breidablikk, Melhus

I Breidablikk 30. mars ser vi nærmere på hjem­stedet som fenomen og om det finnes alternativer til parkeringslasser og aluminiums­kasser som stedsutvikling
Hva gikk galt? Sentrale bystrøk dør, mens tettstedene våre lemlestes av eiendoms­utvikling og kjøpesentre. Hvorfor elsker vi middelhavslandenes pittoreske små­steder, men raserer våre egne?

Trondheim - en by i vekst og levende bilder

Spennende kveld i Suhm-huset, Elvegata 6,Trondheim tirsdag 2.mars kl. 1900. Velkommen
På dette arrangementet vil professor i filmvitenskap, Bjørn Sørenssen, ta oss med inn i to filmer: 𝘛𝘳𝘢𝘮 𝘙𝘪𝘥𝘦 𝘙𝘰𝘶𝘯𝘥 𝘛𝘳𝘰𝘯𝘥𝘩𝘫𝘦𝘮 og 𝘛𝘳𝘰𝘯𝘥𝘩𝘦𝘪𝘮 – 𝘦𝘯 𝘣𝘺 𝘪 𝘷𝘦𝘬𝘴𝘵.

Orkangers siste gårdstun blir revet

Sæther-tunet i Orkanger ble i 2014 regulert til bevaring. Onsdag denne uken sa kommunestyret ja til riving og nybygg. Mot Rådmannens anbefaling – og helt i tråd med utbyggers ønsker.

Verneprisen til muslimsk samfunn i Trondheim

Leder for Den trønderske avdeling, Margrethe Stang, hadde i går gleden av å dele ut Fortidsminneforeningens bevaringspris for 2016 til representanter for Muslim Society Trondheim. Foto: Merethe Skjelfjord Kristiansen
Kjøpmannsgata 53/55 og Muslim Society Trondheim ble i går tildelt Fortidsminneforeningensverne bevaringspris for restaureringen av Kjøpmannsgata 53/55 i Trondheim.

Til felles kamp for nordiske trehusmiljøer

Byvandring på Bakklandet hørte med da deltakere fra Norge, Sverige, Danmark og Finland møttes til seminaret "Den nordiske trebyen - bevaring, bruk og utvikling" 22.-23. september 2016. Foto: Trond Rødsmoen
En egen organisasjon for trebyer i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Det ble første resultat av konferansen «Den nordiske trebyen» i Trondheim.

Ser håpløst ut – krever bare litt tålmodighet!

Har du et gammelt hus du nøler med å gå igang med? Kom og lær!

Ombyggingen av Trondheim spektrum

Trondheim lokallag kan ikke se at det foreligger realistiske løsninger som i tilstrekkelig grad tar vare på byrommet eller lokalmiljøet på Øya, og vil fraråde at utbygging finner sted.

Hvordan bevare, bruke og utvikle den nordiske trebyen?

I september inviterer Fortidsminneforeningen, sammen med sine nordiske søsterorganisasjoner til en konferanse i Trondheim og fremtiden til våre trebyer.

Seminar: "Den nordiske trebyen"

22.-23. september inviterer Fortidsminneforeningen, sammen med sine nordiske søsterorganisasjoner til en konferanse i Trondheim om fremtiden til våre trebyer.
<<  1 2 3 [4