Byantikvaren i Havanna

Bli med når Svein Rasmussen tar oss med til Unescobyen Havanna for å se på hvordan de der arbeider med bevaring av gamlebyen.

Havanna har en særegen og på mange måter oppsiktsvekkende organisasjon for istandsetting av gamlebyen Gamle Havanna (UNESCO-by siden 1983). Denne er utviklet gjennom 30 år og har gitt stor gjennomføringsevne i en konstant prekær økonomisk situasjon.

Foredraget vil dreie seg om hvordan dette foregår gjennom institusjonen Byantikvaren (Historiador de La Habana) og hvordan de jobber etter ulike strategier, illustrert med kart og endel bilder fra egne besøk.

Havanna feiret 500 års jubileum i 2019, og ble nylig utnevnt til «Ciudad creativa 2019» av UNESCO, for sin bruk av kultur som drivkraft i restaureringsarbeid og byfornyelse.

Svein Rasmussen er arkitekt og aktiv i Trondheim lokallag av Fortidsminneforeningen. Han er også forfatter og har blant annet gitt ut boken Makten trives i skyggene.

Arrangementet er åpent og gratis for alle, men meld deg gjerne inn i Fortidsminneforeningen og støtt vårt arbeid for bevaring og formidling av vår kulturarv. Våre medlemskap starter på kr 250,- per år :) https://fortidsminneforeningen.no/bli-medlem

Lademoen Bydelshus, 21. januar kl 1900.

Foto: Old Havana and its Fortification System (Cuba) © UNESCO

Få oppdatert informasjon på Facebook!