Hedmark

Kurs i steinmuring og restaurering av jordkjeller på Myre Os

Bli med og restaurere denne jord-/steinkjelleren!
Hedmarksavdelingen inviterer til kurs i steinmuring og restaurering av jordkjeller på Myre, Os, med oppstart 30. september.

Stor verneprisutdeling i Sømådalen

Henning Søndmør tok med de frammøtte på ei reise gjennom spennende restaureringsprosjekt
Det var mange frammøtte i Sømåen Tradisjonshandverk da Henning Søndmør mottok verneprisen 2017 fra Fortidsminneforeningen avd Hedmark

Verneprisoverrekkelse i Sømådalen

Henning Olstad og Henning Søndmør drøfter legging av spontak
Lørdag 17 juni mottar restaureringshandverker Henning Søndmør Verneprisen 2017. Det er Fortidsminneforeningen avdeling Hedmark som på denne måten ønsker å hedre en svært dyktig handverker.

Industrihistorisk byvandring i Brumunddal 6. mai kl. 1400

Traktorparade i Brumunddal
Turen vil ta oss rundt til en del av de tidligere industrilokalene som fortsatt er synlige i bybildet, men også noe av det som i dag er borte.

Nord-Østerdalen lokallag: Invitasjon til årsmøte og fagmøte om spon 9. mai kl. 19

Invitasjon til  årsmøte og fagmøte om spon 9. mai kl. 19  Meskano Tomtegata 2 Tynset Bildet:Dalssetra i Einunndalen
Nord-Østerdalen lokallag av Fortidsminneforeningen inviterer til fagmøte om produksjon og bruk av spon. I etterkan følger årsmøtet.

Anne Louise Gjør og Henning Søndmør fikk vernepris 2017 i Hedmark

To Henninger i aksjon på Smithsetra, Engerdal, f v Olstad og Søndmør i drøfting.
Malermester Anne Louise Gjør, Hamar og tømrer Henning Søndmør, Engerdal fikk Vernepris 2017 utdelt av Hedmark fylkesavdeling. Kunngjøringa skjedde på lagets årsmøte, prisen får de til sommeren!

Nye byggesaksregler og kulturarven

1. juli 2016 trådte revidert byggesaksforskrift i kraft. Hensikten med endringene er å gjøre det enklere for huseiere å gjøre tiltak på egen tomt.

Østerdalsstua på Hanestad vestre, minneord!

Byggeår 1805 innredet 1827 (Foto: P.Hvamstad)
Når en etter den tragiske brannen tenker på Østerdalsstua på vestre Hanestad er det naturlig å bruke minneordsformuleringer: Staut rendøl, høgreist renskåret øverdøl verdsatt av alle!

Tragisk brann i Rendalen

Østerdalsstua fra 1805 med seinere påbygg (foto: P.Hvamstad)
Fredet østerdalsstue fra 1805 og nyere påbygg totalskadd i brann natt til fredag

Nord-Østerdalen lokallag av Fortidsminneforeningen stiftet