Hedmark

Industrihistorisk byvandring i Brumunddal 6. mai kl. 1400

Traktorparade i Brumunddal
Turen vil ta oss rundt til en del av de tidligere industrilokalene som fortsatt er synlige i bybildet, men også noe av det som i dag er borte.

Nord-Østerdalen lokallag: Invitasjon til årsmøte og fagmøte om spon 9. mai kl. 19

Invitasjon til  årsmøte og fagmøte om spon 9. mai kl. 19  Meskano Tomtegata 2 Tynset Bildet:Dalssetra i Einunndalen
Nord-Østerdalen lokallag av Fortidsminneforeningen inviterer til fagmøte om produksjon og bruk av spon. I etterkan følger årsmøtet.

Anne Louise Gjør og Henning Søndmør fikk vernepris 2017 i Hedmark

To Henninger i aksjon på Smithsetra, Engerdal, f v Olstad og Søndmør i drøfting.
Malermester Anne Louise Gjør, Hamar og tømrer Henning Søndmør, Engerdal fikk Vernepris 2017 utdelt av Hedmark fylkesavdeling. Kunngjøringa skjedde på lagets årsmøte, prisen får de til sommeren!

Nye byggesaksregler og kulturarven

1. juli 2016 trådte revidert byggesaksforskrift i kraft. Hensikten med endringene er å gjøre det enklere for huseiere å gjøre tiltak på egen tomt.

Østerdalsstua på Hanestad vestre, minneord!

Byggeår 1805 innredet 1827 (Foto: P.Hvamstad)
Når en etter den tragiske brannen tenker på Østerdalsstua på vestre Hanestad er det naturlig å bruke minneordsformuleringer: Staut rendøl, høgreist renskåret øverdøl verdsatt av alle!

Tragisk brann i Rendalen

Østerdalsstua fra 1805 med seinere påbygg (foto: P.Hvamstad)
Fredet østerdalsstue fra 1805 og nyere påbygg totalskadd i brann natt til fredag

Nord-Østerdalen lokallag av Fortidsminneforeningen stiftet

Nord-Østerdalen lokallag av Fortidsminneforeningen er stiftet og Hedmark er et godt steg videre med å få lokallag i hele fylket, nå står Sør-fylket for tur. Med så store avstander som Hedmark har er d

Kom med forslag til Vernepriskandidater!

Garden Nedre Myre i Os ble reddet av ekteparet Bergen fra Nederland, som har fått verneprisen for sin innsats
Hedmark avdeling av Fortidsminneforeningen etterlyser kandidater til Vernepis 2017. Frist 1. februar 2017. Prisen kunngjøres på årsmøte og deles ut på et spesialarrangement på stedet på forsommeren

Steinhugging på gamle måten

Redskap fra den tiden steinhugging var rent håndverk.
Steinhuggeryrket utføres i dag med maskiner. Her kan du lese om en familie på Skarnes som i generasjoner drev steinhugging på gamle måten

Nye byggesaksregler og kulturarven

Hus i faresonen
Enklere kommunal byggesaksbehandling ¬ tid og penger spart for huseiere. Men til hvilken pris for bygningsarven?
<<  1 2 [34  >>