Hordaland

Foredrag i Tårnfoten, Nonneseter kloster kapell

Tårnfoten, en av Fortidsminneforeningens 40 historiske eiendommer.
Middelalderarkeolog Alf Tore Hommedal forteller om nye oppdagelser om Nonneseter kloster

Byvandring i Sandviken i Bergen

Skansen Brannstasjon.
Bergen lokallag inviterer til byvandring i Sandviken mandag 4. juni kl. 18.00.

Kurs:Bevaring og bruk av bygde og grønne kulturmiljøer

Vår kulturarv består av en rikdom og et mangfold av bygninger, hager og parker.Hagavik kysthospital i april 1927. Foto: Riksarkivet/Atelier K.K
Hvordan skal vi ta vare på det bygde, det grønne og helheten når det stilles nye brukerkrav eller skal tilrettelegges for ny bruk?

Ny spennende forskning: Hva de nyoppdagede runene i Finnesloftet på Voss forteller

Runolog Kristel Zilmer foretok en grundig undersøkelse av funnene i september 2017. Foto: Ida Dyrkorn Heierland
Sommeren 2017 ble det funnet flere ukjente runer og graffiti i den mer enn 700 år gamle bygningen. Når ble de risset inn? Og hva er budskapet? Les runolog Kristel Zilmers spennende rapport.

Lokalkraft: Hvordan vil du ha fremtidens Os?

Os 2018: Fortetting, rivetruede kulturminner og omstridt arkitektur.
Sammen med stedsaktivist Erling Okkenhaug inviterer Os lokallag til folkemøte om stedsutvikling.

Adventskonsert i Nonneseter klosterkapell

Nonneseter klosterkapell.
Søndag 17. desember blir det både stemningsfull konsert og mini-foredrag om Nonneseter.

Møt Bergens nye byarkitekt

Byarkitekt i Bergen Maria Molden. Foto: Arve Henriksen
Bergen lokallag arrangerer møte med byens nye byarkitekt Maria Molden.

Fagseminar for tekniske og industrielle kulturminner

Salhus Tricotagefabrik er ett av anleggene som inngår i Riksantikvarens bevaringsprogram for tekniske og industrielle kulturminner. Foto:Helge Sunde
Riksantikvaren og Norsk Tricotagemuseum har gleden av å invitere til fagseminar på Salhus Tricotagefabrik, den 18. og 19. oktober 2017.

Varige verdier - tradisjon og miljø: Inspirasjons- og nettverkseminar i Bergen

Bygningsvern i praksis: gjenbruk av gamle vinduer.
Hvorfor er tradisjonshåndverket så viktig? Finnes det gode og miljøvennlige måter å varme opp mitt gamle hus på, og hvor viktig er god restaurering og godt håndverk for miljøet?

Kveldsseminar: Hvor og hvordan skrive søknader til restaurering

Styret i Os Lokallag av FMF, 2017-2018.
Os Lokallag av Fortidsminneforeningen inviterer til kveldsseminar på os Folkebibliotek, onsdag 27.september fra 18.00 - 21.00. Tema for kvelden er hvordan og hvor søker man midler til restaurering?
<<  1 2 [34 5  >>