Hordaland

Åpent informasjonsmøte for opprettelse av Os Lokallag

Vi ønsker å opprette lokallag på Os! Det holdes derfor et åpent informasjonsmøte på Os folkebibliotek, onsdag 15.februar kl 18.00

Årsmøte i Hordaland fylkesavdeling

Årsmøtet i Hordaland fylkesavdeling avholdes mandag 27.mars klokken 18.00, på Stranges Stiftelse

Årsmøte i Bergen Lokallag

Bergen Lokallag av Fortidsminneforeningen holder sitt årsmøte mandag 13.februar kl. 19.00

Midler fra "Kulturminner for alle" til tjærebrenningskurs!

Vi er utrolig glade for at vi gjennom prosjektet Kulturminner for alle har fått tilgodesett hele det omsøkte beløpet til å avholde tjærebrenningskurs på Voss i 2017!

Historisk landemerke i Os truet av riving

Huset forfaller, Os kommune vil selge og en kjøper vil sannsynligvis få rive. Kulturinstitusjonen Fjellheims dager er talte. Nå er den på Rødlista.

Kurs i praktisk tørrmuring avlyst

Grunnet for få påmeldte er det planlagte kurset i tørrmuring på Almåsgårdene den 20.-22.oktober avlyst.

AVLYST! Tørrmurerkurs på Almåsgårdene!

Tørrmurerkurs på Almås i deilig oktobersol i 2015. Foto: Fortidsminneforeningen
20.-22. oktober inviterer vi, sammen med Almåsgårdenes Venner, til tørrmurerkurs på Almås med Haakon Aase!

Tårnfoten har fått nytt tak

Veggene gjenstår, men taket er nå grundig restaurert. Målet er at Fortidsminneforeningens eiendom Tårnfoten skal bli en perle i byen. Foto: Tom R. Hjertholm
Tårnfoten er Bergens eldste bygning og har vært i Fortidsminneforeningens eie siden 1892. Nå er taket rehabilitert, med midler fra Riksantikvaren.

Gratulerer med dagen!

Vi feirer 17. Mai med dette vakre, nasjonalromantiske bildet i foreningens eie: "Fra Stalheim", malt av Joachim Frich i 1843, året før Fortidsminneforeningen ble grunnlagt, med Frich i en aktiv rolle.

Landemerket som ble reddet i ellevte time

Det sto om dager før ærverdige Fløirestauranten i Bergen skulle rives i 1988. En liten replikk under en tilstelning endret alt.
<<  1 2 3 4 [5