Jubileumsfest på Stranges Stiftelse

Hordaland avdeling og Bergen lokallag inviterer til festseminar lørdag 2. november i anledning Fortidsminneforeningens 175-årsjubileum. Påmelding innen 27. oktober.

Fortidsminneforeningen i Bergen og Hordaland har gleden av å invitere til festseminar for å markere at Fortidsminneforeningen i år feirer 175-årsjubileumMarkeringen finner sted i Middelalderuken og jubileumsseminaret er del av denne.

Bergens ordfører Marte Mjøs Persen hilser og foreningens leder Margrethe C. Stang holder talen for dagen.

Professor emeritus Hans Emil Lidén og førsteamanuensis Alf Tore Hommedal (UiB) vil samtale om Fortidsminneforeningens første tid i Bergen. Hommedal vil også innlede om Hove kirke, som Fortidsminneforeningen har fått i gave av staten i forbindelse med jubileet.

Tidsskriftet Urda, hvor Wilhelm Christie og J. C. Dahl deltok i de førstekulturminnedebattene i Norge, er blitt digitalisert av Universitetsbibliotekets spesialsamling, og vi får en smakebit ved førstebibliotekar og faglig leder Alexandros Tsakos.

Tidligmusikkgruppen My Lady’s Entertainment spiller musikk fra perioden da Stranges Stiftelse var nybygget, musiker og kunsthistoriestipendiat Sjur Haga Bringeland (UiB) vever inn Bergens musikkliv på 1700-tallet.

Det blir dessuten miniforedrag bl.a. ved kunsthistoriker Sindre Nordås Viulsrød (KODE), arkeolog Ingrid Rekkavik og historiestipendiat Peter Hatlebakk (UiB).

Hvit dame og kaffe hører med!

Påmelding innen 27.10.2019 etter først til mølla-prinsippet til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Hjertelig velkommen!

Lars Jørgen Dahl og Inger Lise Skarstein Leder Fortidsminneforeningen, hhv. Hordaland avd. og Bergen lokallag

FMF JUB GULL TEKST copy copy copy copy copy copy copy copy copy copy