Møre og Romsdal

«Når jeg snakker om stavkirken og foreningen så snakker jeg om det som en kulturskatt»

Ann-Kristin er glødende opptatt av å gjøre Kvernes stavkirke mer kjent, og særlig ønsker hun å vekke interessen hos barn og unge.
Som ny driftsansvarlig for Kvernes stavkirke fra 2018 bruker Ann-Kristin Sørvik all sin energi og fantasi på å gjøre severdigheten utenfor Kristiansund enda mer synlig i hele regionen.

– Å besøke Borgund skal være både magisk og bærekraftig

Daglig leder Tanna Gjeraker tok i mot 50 000 besøkende til Borgund stavkirke og besøkssenterI I 2019 satses det videre på miljøvennlig drift.
Med 50 000 besøkende i fjor er Borgund stavkirke foreningens mest populære attraksjon. 15. april åpner det som kan bli nok en rekordsesong for Tanna Gjeraker.

Premiere: Nyskrevet spel for Kvernes stavkirke

Kvernes stavkirke.
Lørdag 24. august inviterer Nordmøre lokallag til åpen dag for hele familien.

Konsert med Ferdafolk i Rosekyrkja

Interiør i Stordal gamle kyrkje, også kalt Rosekyrkja.
I september inviterer Sunnmøre lokallag til konsert med Ferdafolk. OBS! Dato er ikke bestemt.

Eieren snur: Trehotellet på Hellesylt skal likevel ikke rives

I 2018 kom nyheten om at Grand Hotell Hellesylt måtte vike for et nytt hotell. Nå har eier snudd i saken.
Rivingstruede Grand Hotel Hellesylt blir likevel ikke erstattet av et signalbygg signert Snøhetta.

AVLYST: Kurs for fagfolk i nevertekking - På Gåsøy

Gåsøy
Inntil 10 deltakarar til eit kurs for fagfolk i tradisjonell nevertekking.

Vigra kringkaster er midlertidig fredet

Vigra kringkaster er den siste gjenværende av fire "storsendere" i Norge.
Nytt håp i 11. time for den historiske kringkasteren på Vigra! Møre og Romsdal fylkeskommune vedtar stans i den planlagte rivingen.

Olsokkonsert i Rosekyrkja i Stordal

Stordal gamle kirke, også kjent som "Rosekyrkja", ligger i  i Stordal i Møre og Romsdal. Sunnmøre lokallag har utført omfattende vedlikeholdsarbeid det siste året. Foto: Sunnmøre lokallag
Sunnmøre lokallag inviterer til olsokkonsert med folkemusikk etter gudstjenesten i Rosekyrkja søndag 29. juli.

Helgekurs i nevertekking

Helgekurs i nevertekking Gåsøy, Sandøy kommune, Møre og Romsdal fylke Fredag 22.6 til søndag 24.6 2018
Fortidsminneforeningen Sunnmøre Lokallag, i samarbeid med Johan Vasstrand, vil holde et kurs i nevertekking fra fredag 22. juni (kveld) til søndag 24. juni ettermiddag 2018 på Gåsøy.
[12  >>