Møre og Romsdal

AVLYST: Kurs for fagfolk i nevertekking - På Gåsøy

Gåsøy
Inntil 10 deltakarar til eit kurs for fagfolk i tradisjonell nevertekking.

Vigra kringkaster er midlertidig fredet

Vigra kringkaster er den siste gjenværende av fire "storsendere" i Norge.
Nytt håp i 11. time for den historiske kringkasteren på Vigra! Møre og Romsdal fylkeskommune vedtar stans i den planlagte rivingen.

Olsokkonsert i Rosekyrkja i Stordal

Stordal gamle kirke, også kjent som "Rosekyrkja", ligger i  i Stordal i Møre og Romsdal. Sunnmøre lokallag har utført omfattende vedlikeholdsarbeid det siste året. Foto: Sunnmøre lokallag
Sunnmøre lokallag inviterer til olsokkonsert med folkemusikk etter gudstjenesten i Rosekyrkja søndag 29. juli.

Helgekurs i nevertekking

Helgekurs i nevertekking Gåsøy, Sandøy kommune, Møre og Romsdal fylke Fredag 22.6 til søndag 24.6 2018
Fortidsminneforeningen Sunnmøre Lokallag, i samarbeid med Johan Vasstrand, vil holde et kurs i nevertekking fra fredag 22. juni (kveld) til søndag 24. juni ettermiddag 2018 på Gåsøy.

Vil rive ærverdig trehotell fra 1890-tallet

Grand Hotel har vært et ruvende landemerke i Hellesylt i mer enn hundre år. Nå trues det flotte kulturminnet av "demontering", skal vi tro diverse medieoppslag.
I Hellesylt på Sunnmøre gir en utbygger bort et over hundre år gammelt trehotell helt gratis! Realiteten er en PR-kamuflert riveskandale i emninga.

Jul i Eikhagen søndag 17. desember

Fra fjorårets førjulstreff
Fortidsminneforeningen Sunnmøre lokallag og frivillige på Aspøyainviterer til førjulstreff i de gamle trebygningene på Eik-eiendommen i Ålesund søndag 17. desember fra kl. 12.00 til 16.00

Takk for 15 års innsats, Else Marie

Oppslag i Tidens krav om vaktskiftet ved Kvernes stavkirke. Else Marie Bae (til venstre) og påtroppende driftsansvarlig Ann-Kristin Sørvik.
Stor takk til Else Marie Bae for 15 års innsats som driftsansvarlig ved Kvernes stavkirke.

Fagdag for skoleelever på Stordal Bygdetun

Elever fra Stordal skole fikk prøve seg på rosemaling og tradisjonshåndverk, og lære mer om kirken og lokalhistorie

Rosekyrkja tilbake til fordums prakt

Tårnet settes i stand av dyktige håndverkere. Foto Judith Musther
Fortidsminneforeningen Lokallag Sunnmøre har siden 1908 eid og tatt vare på Rosekyrkja i Stordal, en åttekantet kirke fra 1789 kjent for sine veggmalerier.
[12  >>