Møre og Romsdal

Vil rive ærverdig trehotell fra 1890-tallet

Grand Hotel har vært et ruvende landemerke i Hellesylt i mer enn hundre år. Nå trues det flotte kulturminnet av "demontering", skal vi tro diverse medieoppslag.
I Hellesylt på Sunnmøre gir en utbygger bort et over hundre år gammelt trehotell helt gratis! Realiteten er en PR-kamuflert riveskandale i emninga.

Jul i Eikhagen søndag 17. desember

Fra fjorårets førjulstreff
Fortidsminneforeningen Sunnmøre lokallag og frivillige på Aspøyainviterer til førjulstreff i de gamle trebygningene på Eik-eiendommen i Ålesund søndag 17. desember fra kl. 12.00 til 16.00

Takk for 15 års innsats, Else Marie

Oppslag i Tidens krav om vaktskiftet ved Kvernes stavkirke. Else Marie Bae (til venstre) og påtroppende driftsansvarlig Ann-Kristin Sørvik.
Stor takk til Else Marie Bae for 15 års innsats som driftsansvarlig ved Kvernes stavkirke.

Fagdag for skoleelever på Stordal Bygdetun

Elever fra Stordal skole fikk prøve seg på rosemaling og tradisjonshåndverk, og lære mer om kirken og lokalhistorie

Rosekyrkja tilbake til fordums prakt

Tårnet settes i stand av dyktige håndverkere. Foto Judith Musther
Fortidsminneforeningen Lokallag Sunnmøre har siden 1908 eid og tatt vare på Rosekyrkja i Stordal, en åttekantet kirke fra 1789 kjent for sine veggmalerier.

Rosekyrkja får 80 000 i tilskudd fra Sparebank Møre

Taket og tårnet settes i stand
Sunnmøre lokallag har allerede satt i gang arbeidet med taket på kirken med det flotte malte interiøret, men nå kan arbeidet på taket fullføres takket være en gave på 80 000 fra Sparebanken Møre

Temakveld om tilskudd til bygninger og kulturminner

Ålesund bibliotek inviterer til tilskuddskveld i samarbeid med Fortidsminneforeningen, Kulturminnefondet, Jugendstilsenteret og Møre og Romsdal Fylkeskommune onsdag 7. juni kl.19.

Seminar om helleristningar på Bjørset

Fortidsminneforeninga i Romsdal holder eit kveldsseminar på Romsdalsmuseet. Seminaret er gratis og opent for alle.

Europeisk heder til Storfjordens Venner

Gratulerer til Storfjordens Venner, foreningen som siden 1975 har gjort en enorm innsats for å ta vare på de gamle gårdene og kulturlandskapet i verdensarvområdet ved Storfjorden på Sunnmøre.
<<  1 [2