Nord-Trøndelag

Fulltegnede kurs og ventelister lover godt for tradisjonshåndverkenes fremtid

Fra løs stein til solid hvelving - det var oppgaven under kurset i tørrmuring på Røros i år.
Kursinstruktørene på Handverksdagene på Røros er blant landets aller mest erfarne fagfolk innen bygningsvern. Slikt blir det rift om kursplassene av!

Kurs:Bevaring og bruk av bygde og grønne kulturmiljøer

Vår kulturarv består av en rikdom og et mangfold av bygninger, hager og parker.Hagavik kysthospital i april 1927. Foto: Riksarkivet/Atelier K.K
Hvordan skal vi ta vare på det bygde, det grønne og helheten når det stilles nye brukerkrav eller skal tilrettelegges for ny bruk?

Nord-Trøndelag og Den trønderske er blitt én avdeling

Onsdag 14. februar ble også Fortidsminneforeningen samlet i ett Trøndelag: F.v. tidligere styreleder Kolbein Dahle i NT-avdeling, hovedstyrets leder Margrethe C. Stang og DTAs styreleder Johan Helberg.
Den trønderske avdeling dekker nå hele det nye fylket Trøndelag, med ti lokallag og elleve eiendommer.

Anders Bjørlykke: M. Thams & Co og Verdensutstillingen i Paris i 1889.

Anders Bjørlykke, ansatt i arkitektfirma og meget aktiv medlem av Fortidsminneforeningen i Trondheim, er Norges fremste ekspert på industrieventyret M. Thams & Co . Hør ham i Trondheim 22.november.

Ny praktbok om trønderlåna lansert

Tre fornøyde forfattere: Kolbein Dahle (t.v.), Eir Ragna Grytli og Dag Nilsen.
Boklanseringen omtales som et bidrag til sammenslåingen av trøndelagsfylkene og dermed også våre to trønder-avdelinger.

Stiklestadseminaret 2017: Reform og revolusjon

Nå kan du melde deg på til Stiklestadseminaret 2017.
Tema for Stiklestadseminaret 24. november 2017 er dramatiske skifter og samfunnsutvikling gjennom tusen år.

Museer på vidvanke?

Mandag 3. april kl 1900 inviterer vi sammen med HIFO Trøndelag til et debattmøte om de historiske museene i Trondheim.
«Tar man Trøndelag ut av Norgeshistorien er det bare permene igjen» sa Marvin Wiseth da han var trondheimsordfører i 1997. Men hvordan står det egentlig til med Trondheim som historisk by.

Seminar om stedutvikling i Breidablikk, Melhus

I Breidablikk 30. mars ser vi nærmere på hjem­stedet som fenomen og om det finnes alternativer til parkeringslasser og aluminiums­kasser som stedsutvikling
Hva gikk galt? Sentrale bystrøk dør, mens tettstedene våre lemlestes av eiendoms­utvikling og kjøpesentre. Hvorfor elsker vi middelhavslandenes pittoreske små­steder, men raserer våre egne?

Trønderlån fredet

Nylig fredet trønderlån i Kvalfjrod.
I den tid hvor det er langt flere bygninger som blir truet enn vernet er det hyggelig å kunne presentere den siste fredningen fra Riksantikvaren. Denne trønderlånen ligger i Kvalfjord i Nord-Trøndelag
[12  >>