Nord-Trøndelag

Stiklestadseminaret 2017: Reform og revolusjon

Nå kan du melde deg på til Stiklestadseminaret 2017.
Tema for Stiklestadseminaret 24. november 2017 er dramatiske skifter og samfunnsutvikling gjennom tusen år.

Museer på vidvanke?

Mandag 3. april kl 1900 inviterer vi sammen med HIFO Trøndelag til et debattmøte om de historiske museene i Trondheim.
«Tar man Trøndelag ut av Norgeshistorien er det bare permene igjen» sa Marvin Wiseth da han var trondheimsordfører i 1997. Men hvordan står det egentlig til med Trondheim som historisk by.

Seminar om stedutvikling i Breidablikk, Melhus

I Breidablikk 30. mars ser vi nærmere på hjem­stedet som fenomen og om det finnes alternativer til parkeringslasser og aluminiums­kasser som stedsutvikling
Hva gikk galt? Sentrale bystrøk dør, mens tettstedene våre lemlestes av eiendoms­utvikling og kjøpesentre. Hvorfor elsker vi middelhavslandenes pittoreske små­steder, men raserer våre egne?

Trønderlån fredet

Nylig fredet trønderlån i Kvalfjrod.
I den tid hvor det er langt flere bygninger som blir truet enn vernet er det hyggelig å kunne presentere den siste fredningen fra Riksantikvaren. Denne trønderlånen ligger i Kvalfjord i Nord-Trøndelag

Nærøy gamle kyrkje mista ein vegg

Ein på Nærøy gamle kyrkje i Nord-Trøndelag raste ut for nokre dager sidan. Foto: Jan Sveskerud
For ei knapp veke sidan raste veggen ut på mellomalderkyrkja på Nærøy i Nord-Trøndelag. Her gjer tidligarere fylkeskonservator Kolbein Dale ein gjennomgong av kyrkja si historie.

Kommentar til artikkel om Stiklestad

Kunsthistoriker Leif Maliks mener at det "åpenbart slik at det også blant dem som mener at både bautaen og dens historie bør hentes frem, finnes svært ulike posisjoner
Kunsthistoriker Leif Maliks er engasjert i hva Fortidsminneforeningen skal gjøre med den nedgravde nazibautaen på Stiklestad. Han har tidligere hatt innlegg i Fortidsvern om temaet.

Vellykket seminar på Stiklestad

Margrethe Stang var en av foredragsholderne på Stiklestadseminaret.
27.- 28. oktober arrangerte Fortidsminneforeningen og Stiklestad Nasjonale Kultursenter (SNK) seminaret «Monument, minne og makt – Olavshaugen på Stiklestad frem mot 2030» på Stiklestad.

Trælaóki - salme frå ein træl

Hustad kirkes eget "minispel", monologen Trælaóki framføres lørdag 13. august kl. 18.
<<  1 2 [3