Oppland

– Vi skal føre dette bygget inn i framtiden og fylle det med aktivitet

Ola H. Fjeldheim og Kåre Hosar avduket skiltet som forteller om kunstnerhjemmet Jorderik og Fortidsminneforeningens prosjekt.
18. september gikk det offisielle startskuddet for Jorderik-prosjektet: Fortidsminneforeningen har overtatt dette kunstnerhjemmet på Lillehammer for å sette det i stand og finne ny bruk.

Åpent hus på Jorderik

Jorderik er både et enestående kulturminne og Fortidsminneforeningens nye pilotprosjekt. På lørdag kan du ta turen innom!

Rundtur på Hadeland 31. august

Espen Bonsak viser oss den gamle restaurerte frakteskuta MS Brandbu, som seilte på Randsfjorden fra 1907 og utover på 1950 tallet.
Vestoppland lokallag av Fortidsminneforeningen arrangerer rundtur med buss til kulturminner på Hadeland.

Torgmøte i Fagernes

Foto: Visit Valdres
Verne-Vøla lokallag inviterer til torgmøte på Skiferplassen i Fagernes sentrum lørdag 11. mai.

Barnas TREseminar på Dovre 23.-28.april

For andre året inviterer vi barn i grunnskolealder til Barnas TREseminar.
TREseminaret – en møteplass for tradisjonskunnskap på tvers av generasjoner

Smikurs for ungdom fire kveldar/dagar i februar. Dag 4, 23.2.

Bli med på smikurs for ungdom i februar!
Valdresmusea tilbyr smikurs for ungdom; for dei som kan litt og for dei som ikkje kan noko.

Folkemøte - om energiøkonomisering

Folkemøte om energiøkonomisering i gamle hus på Lands Museum 6. november.
Randsfjordmuseet og Fortidsminneforeningen avd Vest-Oppland inviterer til Folkemøte Lands Museum 6.11.

Folkemøte - om energiøkonomisering

Randsfjordmuseet og Fortidsminneforeningen avd Vest-Oppland inviterer til Folkemøte på Hadeland Folkemuseum 23.10

Kurs: Komposisjonsmaling og naturpigmenter.

Den 100 år gamle tømrelåven skal males med komposisjonsmaling
Vestoppland lokallag av Fortidsminneforeningen inviterer til kurs i koking/påføring av komposisjonsmaling, og riving/vasking av naturpigmenter.

Fornøyde stipendmottakere på Dovre

Foto: Ove Kirkestuen
Les mer om våre unge stipendmottakere.
[12 3  >>