Rundtur på Hadeland 31. august

Vestoppland lokallag av Fortidsminneforeningen arrangerer rundtur med buss til kulturminner på Hadeland.

Avgang fra Gjøvik skyssstasjon kl 10:00, tilbake på Gjøvik ca kl 17:00. Turen er for alle med interesse for historie.

Først skal vi se på St Petri kirken, en steinkirke fra 1200 tallet. Kirken har sitt interiør fra middelalderen intakt. Her møter vi vår første guide, Grete Jonsrud som forteller om kirken. Deretter kjører vi til Klokkerlåven, som er bygget av materialene fra Grinaker stavkirke, som ble revet på 1800-tallet. Her finner vi materialer med deler av dekoren fra stavkirken inntakt. Stavkirkens tufter og kirkegård finnes fortsatt.

Espen Bonsak viser oss den gamle restaurerte frakteskuta MS Brandbu, som seilte på Randsfjorden fra 1907 og utover på 1950 tallet. Om ikke en tur får vi kanskje høre på glødekulemotoren. Ta med litt drikke og mat. Vi spiser hjemmelaget lunsj hos Hemlaga på Næs i Røykenvika. Lunsj er inkludert i prisen. Deltagerantallet er begrenset til 46 personer så først til mølla... Påmelding innen 30 juni til Espen Bonsak, Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller Karin Solbrækken, Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.. Pris per person er kr. 500,- Betal til Fortidsminneforeningens konto 2050.38.74963 Velkommen!