Oslo og Akershus

Vi er ferdige med vårens arrangementer og planlegger nå høstprogrammet :) Informasjon om kommende arrangementer blir lagt ut på denne siden. Oslo

Empirekvartalet må reddes! La Y stå!

Y-blokken tegnet av Erling Viksjø, ble ferdigstilt i 1970. Regjernignen vedtok i 2014 at bygget skulle rives, noe som medførte mange år med protester. Foto: Teigens Fotoatelier / DEXTRA Photo
Evig strid om Norges regjeringskvartal: En essay om aktivismens gjentagende gjenvordigheter.

Skinner igjen etter 300 år med drama

Etter 300 år har Meyers barokkpalé fått et nytt liv på Børter gård i Enebakk, sørøst for Oslo. Foto: Fortidsminneforeningen/Ivar Moe
Meyers Palé har hatt en dramatisk reise. I dag står den tidligere Kongsberg-bygningen vakker og istandsatt på Børter gård i Enebakk sør-øst for Oslo.

Søknadsverksted i Hønefoss

Lær hvor og hvordan du søker midler til istandsetting.

Søknadsverksted i Kongsberg

Lær om hvor og hvordan du søker midler til istandsetting.
Eier du et verneverdig hus eller kulturminne du ønsker å sette i stand? Buskerud bygningsvernsenter inviterer til informasjonskveld om hvor og hvordan du kan søke om tilskudd.

Inspirasjonsseminar om bygningsvern i Kongsberg

Finn ut mer om støtteordninger til restaurering av verneverdige bygninger på gården eller setra.
Buskerud bygningsvernsenter i Kongsberg inviterer til seminar om bygningsvern tirsdag 4. februar kl. 17.30-21.00

Søknadsverksted i Asker

Få med deg søknadsverksted tirsdag 28. januar, det kan lønne seg!
Buskerud bygningsvernsenter i Viken inviterer til søknadsverksted. Her får du informasjon om ulike tilskuddsordninger for istandsetting av gamle bygninger og hvordan skrive en god søknad.

Årbokseminaret

Omslaget til Årboken 2019 viser Y-blokken i Oslo i dag og politi og husokkupanter i Trondheim på 1970-tallet.
Fortidsminneforeningen inviterer 30. januar til heldagsseminar i forbindelse med utgivelsen av Årboken 2019, som i sin helhet handler om aktivisme.

Gammeldags jul på Vøienvolden

Landlig midt i byen: julemarked på Vøienvolden gård på Sagene.
Oslos koseligste julemarked opplever du på Vøienvolden gård første søndag i advent! Velkommen 1. desember fra kl. 12 til 16.

Statlig monumentbygging på bekostning av kulturarven og klimaet

Regjeringen presenterer planene for nytt regjeringskvartal i 2018. I illustrasjonene glimrer Y-blokka med sitt fravær. Fra venstre Erna Solberg, Ola Elvestuen, Siv Jensen og Monica Mæland. Foto: Trond Rødsmoen
Regjeringen trumfer igjennom en rivesak som vil ta fra oss et viktig kulturminne og som vil generere et stort og unødvendig klimagassutslipp. Nå ligger saken hos Fylkesmannen.

Den gamle krigsskolen: En nasjonal skatt i spill

BAK KRIGSSKOLEN STORSLAGNE fasade skjuler det seg mer prakt, som Diderich Hegermanns sal, oppkalt etter en av skolens mest markante sjefer.
Forsvarsdepartementet vil ikke lenger forsvare et av landets viktigste kulturminner. Bli med inn ii Krigsskolen og se hvilke nasjonale verdier som nå kan ende hos private.
[12 3 4 5  >>