Oslo og Akershus

Vi er ferdige med vårens arrangementer og planlegger nå høstprogrammet :) Informasjon om kommende arrangementer blir lagt ut på denne siden. Oslo

Urnesmedaljen tildelt arkitekt Lars Roede

Lars Roede med Urnesmedaljen på brystet, overrakt av styreleder Margrethe C. Stang lørdag 6. april, hedersmottakerens 75-årsdag. Foto: Merete Winness
Arkitekt Lars Roede mottok lørdag Urnesmedaljen for sin omfattende innsats for kulturminnevernet - og det på sin egen 75-årsdag!

«Vi driver med sann historiefortelling»

Siri Hoem er redaktør i «Fremtid For Fortiden», medlemsbladet til Fortidsminneforeningen Oslo og Akershus avdeling. Hun er en sann bygningsverner og dedikert forsvarer av Y-blokka, som vi her ser i bakgrunnen. Foto: Ivar Moe
En søndag i mai 2014 sto Siri Hoem i en hotellobby i Bodø. Årets representantskapsmøte var over og flybussen ventet da en TV-skjerm stjal alles oppmerksomheten. Var det mulig det de så og hørte?

Foredrag og forfattermøte: Det norske klyngetunet

Fra boka Klyngetunet - den norske landsbyen.
Kan gamle tun og fellesrom kombinert med ny kunnskap om dyrking inspirere og styrke bærekraftig by- og tettstedsutvikling?

Torgmøte under Grønn festival i Ås

Ås sentrum
31. august kan du møte Oslo og Akershus avdeling under Grønn festival i Ås.

Jubileumsfeiring for alle på Vøienvolden

Her på Vøienvolden gård i Oslo blir det jubileumsfeiring 24. august.
Lørdag 24. august inviterer Oslo og Akershus avdeling til jubileumsfering på idylliske Vøienvolden midt i Oslo.

Fra valgtaler til politisk virkelighet: Debattmøte med Bærums politikere

Velkommen til debatt om  kulturminnevern og utbyggingspress i Kulturhuset Stabekk Kino.
Det er kommunevalg og Bærum lokallag inviterer til debattmøte midt i valgkampinnspurten.

Torgmøte under Byfesten i Lillestrøm

Uthuset i Kirkegata 2 på Lillestrøm er reddet av blant andre Romerike lokallag. 15. juni blir dette feiret under Byfesten. Foto: Romerikes Blad
Lørdag 15. juni feirer Romerike lokallag at uthuset i Kirkegata 2 i Lillestrøm er ferdig restaurert. Det skjer med utstilling og aktiviteter for hele familien under Byfesten.

Seminar om trevirkets kvalitet og kurs i vurdering av kvalitet i stående trær

Lær å vurdere virkekvalitet!
Arrangementet finner sted i Oslo og Nordmarka 5.-7. april. Påmeldingsfrist 11. mars.

Statens rivesøknad har alvorlige mangler

Motstandere av riving har arrangert en rekke markeringer, her fra Slå ring om Y i 2016.
Bevaring av Y-blokka har aldri vært et reelt alternativ. Prosessen frem til formell rivesøknad er preget av manglende utredninger og fravær av demokratisk medvirkning. Rivesøknaden må derfor avslås.

Åpent møte om stedsutvikling i Bærum

Kulturminner i Bærum er under stort press, som Bekkestuene på Bekkestua: Eier vil rive for å bygge leiligheter. Foto: Trond Rødsmoen
Barum lokallag inviterer til debattmøte om stedsutvikling på Bekkestua bibliotek 8. november kl. 19.00
<<  1 [23 4 5 6  >>