Oslo og Akershus

Vi er ferdige med vårens arrangementer og planlegger nå høstprogrammet :) Informasjon om kommende arrangementer blir lagt ut på denne siden. Oslo

Her rives monumentale Ruseløkka skole fra 1871

I disse dager rives Ruseløkka skole i Oslo, et monumentalbygg fra 1871.
Politikerne vedtok riving i 2017, etter det Fortidsminneforeningen mener var en svært mangelfull prosess.

På fargesafari blant Oslos gamle bygårder ( Fra Aftenposten)

FOTO: Rolf Øhman Konsulent Hilde Berntsen og daglig leder Hanne Kempton fra «Murbyen Oslo» foran gårdene i Helgesens gate 12 og 14, som de kaller stjerneeksempler på fin fargesetting.
Sterke, mettede farger Hun er usikker på om den sterke rødfargen egentlig er den originale, men mener den fungerer fint sammen med de andre.

2 ledig stillinger i Fortidsminneforeningen

Ledig jobb i Bygningsvernsenteret Murbyen Oslo og jobb som jubileumsarrangør i Fortidsminneforeningen
Fortidsminneforeningen skal ansette en prosjektleder i 50% stilling og en 100% stilling til Bygningsvernsenteret Murbyen Oslo

Årsmøte i Romerike lokallag

Fortidsminneforeningens lokallag på Romerike inviterer til årsmøte torsdag 15 februar 2017 kl. 19.00 på Romerike historielags hus ved Skedsmo kirke (Vestvollveien).

Klage på Riksantikvarens dispensasjonsvedtak

Riksantikvaren kan ikke behandle denne dispensasjonssaken siden Riksantikvaren har vært både initiativtager og pådriver
Hele direktoratet er inhabilt fordi lederen selv har vært aktiv som pådriver for installasjon av heis, skriver Svein Solhjell, leder for Oslo og Akershus avdeling. Les klagen i sin helhet her.

Debattmøtet "Knutepunktfortetting i Oslo: Hvor er de gode forbildene"?

Møtet holdes i Scenehuset, Gamle Rådhus, Christiania Torg 1, 22.11 kl.19.00
onsdag 22.11. kl 19.00 kan bli et vendepunkt i debatten om fortettingen i Oslos boligområder.

Bygg og Bevar-treff 2017

Bli med på årets Bygg og Bevar-treff!
Bli med på årets Bygg og Bevar-treff 8. desember! Sted: Litteraturhuset i Oslo

Bygningsverndagen 2017 på Vøienvolden

Velkommen til en hyggelig og innholdsrik dag på vakre Vøienvolden gård.
Under Bygningsverndagen i år er tema for panelsamtalene "Murbyen Oslo".

Nytt kulturminnekart for bygningsarv

Akerselva er navet i bydelen, her fra Hjula veveri i 1935, Oslo Museum
Målet med dette prosjektet har vært å lage et kart over hvilke steder man har funnet forhistorisk og middelaldersk aktivitet.

100 milliarder som ingen tør snakke om

Dagens regjeringskvartal: Y-blokken med Picasso-motivet Fiskerne (1969), Høyblokken (1958) og lengst til høyre Den gamle regjeringsbygningen (1906). Foto: Trond Rødsmoen
Nytt regjeringskvartal er utrolig nok ikke en sak i valgkampen, til tross for store miljøkonsekvenser og en framtidig gigantregning til skattebetalerne. Hva skyldes partienes øredøvende stillhet?
<<  1 2 3 [45 6  >>