Oslo og Akershus

Vi er ferdige med vårens arrangementer og planlegger nå høstprogrammet :) Informasjon om kommende arrangementer blir lagt ut på denne siden. Oslo

Viktig bok om Vøienvolden

Svein Solhjell (bildet) har skrevet en viktig bok om Vøienvolden, Fortidsminneforeningen gårdsanlegg på Sagene i Oslo. Foto: Fortidsminneforeningen
Etter fire år med iherdig forskning og innsamling er Svein Solhjell ferdig med sin viktige bok om gårdsanlegget Vøienvolden. Anlegget ligger på Sagene i Oslo og eies av Fortidsminneforeningen.

Kurs for huseiere i Akershus høstsesongen 2017

Oslo Bygningsvernsenter har et bredt tilbudt til huseiere som ønsker å bevare og sette i stand bygninger etter antikvariske prinsipp. I høst har de en rekke interessante kurstilbud
Akershus Bygningsvernsenter har et bredt tilbudt til huseiere som ønsker å bevare og sette i stand bygninger etter antikvariske prinsipp. I høst har de en rekke interessante kurstilbud. Last ned PDF

Opplev livet på Vøienvolden

Velkommen til Potetkjelleren på Vøienvolden gård på Sagene i Oslo 27. september.
Svein Solhjell holder foredrag om Vøienvolden gård 27. september.

Bli med på Verdens kuleste dag

To laftehus ble reist og plukket fra hverandre, reist igjen og så plukket fra hverandre.
Lafting, heraldikk og stofftrykk står på menyen når Fortidsminneforeningen 2. september engasjerer de aller yngste.

Denne gjengen gjør en flott innsats

Edvard Undall, rådgiver og bygningsvernkonsulent. Per - Willy Færgestad seniorrådgiver, håndverk. Kari Amundsen, direktør Museumstjenesten. Margret Lie Wessel, daglig leder. Ole Jakob Holt, kulturminnekonsulent og økobonde. Vegard Røhme, bygningsvernkonsu
Akershus bygningsvernsenter kan se tilbake på et imponerende år med mange viktige aktiviteter.

Prosjektleder søkes

Ledig stilling for prosjektleder som skal synliggjøre murbyen i Oslo.
Fortidsminneforeningen Oslo og Akershus avdeling har fått midler over statsbudsjettet til et forprosjekt som skal løfte frem murbyen Oslo.

Endelig fikk Sanner det som han ville

Fortidsminneforeningen har fått tilsvar fra Statsbygg etter at vi påklaget vedtaket om å rive Y-blokka. Her kan du lese svaret fra Statsbygg.
Y-blokken, regjeringsbygg R4 med Møllergata 17, samt Møllergata 11 og hovedbrannstasjonen fjernes.Kommunal- og moderniseringsdepartementets vedtak kan ikke påklages,heter det i meldingen fra Statbygg

Kulturlandskap i endring - Oskar Puschman

Foredragsholder 10. november: Oscar Puschman
10. november starter foredragsrekken om kulturlandskap i endring.

Gammeldags jul på Vøienvolden gård

Gammeldags jul på Vøienvolden gård 27. november
Byens koseligste julemarked finner du på Vøienvolden gård første søndag i advent.

Håndverksformidling på Vøienvolden

Videreføring av kunnskap og å gjøre unge bevisst på tradisjonshåndverk er viktig for fremtiden.
Mandag 13. september fikk vi besøk av Gamlebyen skole. De besøkte oss i forbindelse med vårt Formidlingsprosjekt, som er en svært viktig del av vårt arbeid med bygningsvern.
<<  1 2 3 4 [56  >>