Oslo og Akershus

Vi er ferdige med vårens arrangementer og planlegger nå høstprogrammet :) Informasjon om kommende arrangementer blir lagt ut på denne siden. Oslo

Klage på Riksantikvarens dispensasjonsvedtak

Riksantikvaren kan ikke behandle denne dispensasjonssaken siden Riksantikvaren har vært både initiativtager og pådriver
Hele direktoratet er inhabilt fordi lederen selv har vært aktiv som pådriver for installasjon av heis, skriver Svein Solhjell, leder for Oslo og Akershus avdeling. Les klagen i sin helhet her.

Debattmøtet "Knutepunktfortetting i Oslo: Hvor er de gode forbildene"?

Møtet holdes i Scenehuset, Gamle Rådhus, Christiania Torg 1, 22.11 kl.19.00
onsdag 22.11. kl 19.00 kan bli et vendepunkt i debatten om fortettingen i Oslos boligområder.

Bygg og Bevar-treff 2017

Bli med på årets Bygg og Bevar-treff!
Bli med på årets Bygg og Bevar-treff 8. desember! Sted: Litteraturhuset i Oslo

Bygningsverndagen 2017 på Vøienvolden

Velkommen til en hyggelig og innholdsrik dag på vakre Vøienvolden gård.
Under Bygningsverndagen i år er tema for panelsamtalene "Murbyen Oslo".

Nytt kulturminnekart for bygningsarv

Akerselva er navet i bydelen, her fra Hjula veveri i 1935, Oslo Museum
Målet med dette prosjektet har vært å lage et kart over hvilke steder man har funnet forhistorisk og middelaldersk aktivitet.

100 milliarder som ingen tør snakke om

Dagens regjeringskvartal: Y-blokken med Picasso-motivet Fiskerne (1969), Høyblokken (1958) og lengst til høyre Den gamle regjeringsbygningen (1906). Foto: Trond Rødsmoen
Nytt regjeringskvartal er utrolig nok ikke en sak i valgkampen, til tross for store miljøkonsekvenser og en framtidig gigantregning til skattebetalerne. Hva skyldes partienes øredøvende stillhet?

Viktig bok om Vøienvolden

Svein Solhjell (bildet) har skrevet en viktig bok om Vøienvolden, Fortidsminneforeningen gårdsanlegg på Sagene i Oslo. Foto: Fortidsminneforeningen
Etter fire år med iherdig forskning og innsamling er Svein Solhjell ferdig med sin viktige bok om gårdsanlegget Vøienvolden. Anlegget ligger på Sagene i Oslo og eies av Fortidsminneforeningen.

Kurs for huseiere i Akershus høstsesongen 2017

Oslo Bygningsvernsenter har et bredt tilbudt til huseiere som ønsker å bevare og sette i stand bygninger etter antikvariske prinsipp. I høst har de en rekke interessante kurstilbud
Akershus Bygningsvernsenter har et bredt tilbudt til huseiere som ønsker å bevare og sette i stand bygninger etter antikvariske prinsipp. I høst har de en rekke interessante kurstilbud. Last ned PDF

Opplev livet på Vøienvolden

Velkommen til Potetkjelleren på Vøienvolden gård på Sagene i Oslo 27. september.
Svein Solhjell holder foredrag om Vøienvolden gård 27. september.

Bli med på Verdens kuleste dag

To laftehus ble reist og plukket fra hverandre, reist igjen og så plukket fra hverandre.
Lafting, heraldikk og stofftrykk står på menyen når Fortidsminneforeningen 2. september engasjerer de aller yngste.
<<  1 2 3 4 [56 7  >>