Oslo og Akershus

Vi er ferdige med vårens arrangementer og planlegger nå høstprogrammet :) Informasjon om kommende arrangementer blir lagt ut på denne siden. Oslo

Flere hundre gjorde Y-tegnet

Vi gjør Y-tegnet for et kulturminne av høy nasjonal verdi.
- Siste ord er ikke sagt i denne saken. Vi har fortsatt tid til å redde Y-blokka, sa Harald Nissen, leder for Miljøpartiet De Grønne i Oslo. Over 300 møtte opp for å slå ring om bygget.

Tøyen Hovedgård

Foto: Vidar Iversen
Fortidsminneforeningens avdeling i Oslo og Akershus er godt i gang med planleggingen av høstsesongen.

Spennende aktiviteter i Oslo og Akershus

Fra Lindehagen på Nesodden.

Nasjonalgalleriet: Et umistelig monument

En levende by er en by som kultiverer sin hukommelse – ikke minst i form av sine offentlige institusjoner og felles monumenter.

Høyt spill om kulturminneforvaltningen

Når «nasjonal verdi» er blitt viktigste målestokk for kulturminner, er det i praksis også fritt fram for riveivrige lokalpolitikere. Kulturminneforvaltningen er satt ut av spill.

Moderne og fredet

Fredede hus er gjerne gamle. Men det gjelder slett ikke alle.

Private eiere får hjelp

Det er private eiere som står for den daglige forvaltningen av de aller fleste kulturminner og kulturmiljøer her i landet.

Internasjonal støtte til Y-blokka

I desember ble det kunngjort at Europa Nostra hadde valgt ut Y-blokka blant de 14 viktigste truede kulturminnene i Europa. Nå får regjeringens rivevedtak nok en gang kritikk fra utenlandske eksperter.

Folkevandring til perle under restaurering

I samarbeid med Akershus fylkeskommune gjennomførte avdelingen en svært vellykket ekskusjon til fantastiske Mariero i Vollen.

Truls Aslaksby og Lars Roede er årets Bypatrioter

Lars Roede og Truls Aslaksby har vært aktive, utadvendte og kunnskapsrike medlemmer av Fortidsminneforeningen i Oslo og Akershus i en årrekke. Nå hedres de av Oslo Byes Vel med prisen bypatrioten.
<<  1 2 3 4 5 [6