Oslo og Akershus

Vi er ferdige med vårens arrangementer og planlegger nå høstprogrammet :) Informasjon om kommende arrangementer blir lagt ut på denne siden. Oslo

Denne gjengen gjør en flott innsats

Edvard Undall, rådgiver og bygningsvernkonsulent. Per - Willy Færgestad seniorrådgiver, håndverk. Kari Amundsen, direktør Museumstjenesten. Margret Lie Wessel, daglig leder. Ole Jakob Holt, kulturminnekonsulent og økobonde. Vegard Røhme, bygningsvernkonsu
Akershus bygningsvernsenter kan se tilbake på et imponerende år med mange viktige aktiviteter.

Prosjektleder søkes

Ledig stilling for prosjektleder som skal synliggjøre murbyen i Oslo.
Fortidsminneforeningen Oslo og Akershus avdeling har fått midler over statsbudsjettet til et forprosjekt som skal løfte frem murbyen Oslo.

Endelig fikk Sanner det som han ville

Fortidsminneforeningen har fått tilsvar fra Statsbygg etter at vi påklaget vedtaket om å rive Y-blokka. Her kan du lese svaret fra Statsbygg.
Y-blokken, regjeringsbygg R4 med Møllergata 17, samt Møllergata 11 og hovedbrannstasjonen fjernes.Kommunal- og moderniseringsdepartementets vedtak kan ikke påklages,heter det i meldingen fra Statbygg

Kulturlandskap i endring - Oskar Puschman

Foredragsholder 10. november: Oscar Puschman
10. november starter foredragsrekken om kulturlandskap i endring.

Gammeldags jul på Vøienvolden gård

Gammeldags jul på Vøienvolden gård 27. november
Byens koseligste julemarked finner du på Vøienvolden gård første søndag i advent.

Håndverksformidling på Vøienvolden

Videreføring av kunnskap og å gjøre unge bevisst på tradisjonshåndverk er viktig for fremtiden.
Mandag 13. september fikk vi besøk av Gamlebyen skole. De besøkte oss i forbindelse med vårt Formidlingsprosjekt, som er en svært viktig del av vårt arbeid med bygningsvern.

Flere hundre gjorde Y-tegnet

Vi gjør Y-tegnet for et kulturminne av høy nasjonal verdi.
- Siste ord er ikke sagt i denne saken. Vi har fortsatt tid til å redde Y-blokka, sa Harald Nissen, leder for Miljøpartiet De Grønne i Oslo. Over 300 møtte opp for å slå ring om bygget.

Tøyen Hovedgård

Foto: Vidar Iversen
Fortidsminneforeningens avdeling i Oslo og Akershus er godt i gang med planleggingen av høstsesongen.

Spennende aktiviteter i Oslo og Akershus

Fra Lindehagen på Nesodden.

Nasjonalgalleriet: Et umistelig monument

En levende by er en by som kultiverer sin hukommelse – ikke minst i form av sine offentlige institusjoner og felles monumenter.
<<  1 2 3 4 5 [67  >>