Østfold

Grove riveplaner i Sarpsborg kommune

Sarpsborg kommune vil rive dette huset
Borregaard ønsker å rive Borregaardsveien 2. Den beskrives som falleferdig og en risiko. Fortidsminneforeningens Reidar Stang har en helt annen oppfatning etter å ha inspisert boligen.

Hagefest for alle på Gamle Svinesund

Gamle Svinesund. Foto: Tore Meek, NTB Scanpix
Søndag 16. juni inviterer Østfold avdeling til hagefest for alle på det flotte tollstedet Gamle Svinesund. En sjelden sjanse til å oppleve et sted som normalt er lukket for publikum!

Torgmøte på Borgarsyssel i Sarpsborg

Bygningsverndagen på Vøienvolden gård i i 2016.
Søndag 2. juni inviterer Sarpsborg og Rakkestad lokallag til håndverksaktiviteter under Smaalensmarken.

Torgmøte i Fredrikstad

Gamlebyen i Fredrikstad
Lørdag 14. september inviterer Østfold avdeling til aktiviteter på Gamlebyens torv, ved Dunkejongården.

AVLYST: Tur til Sandbekk mølle og Haugseter 10. juni

Avlyst: Sarpsborg og Rakkestad lokallag inviterer søndag 10. juni til Sandbekk mølle og Haugseter i Degernes, like nord for grensen mellom Rakkestad og Halden

Glansbilde eller ruinromantikk?

Konservativen er et 1700-tallshus med en helt spesiell historie. Den store salen i andre etasje har blitt brukt til sammenkomster, teater, konserter og foredrag gjennom snart 250 år.
Velkommen til et miniseminar om restaurering i teori og praksis onsdag 23. mai 2018.

Representantskapsmøtet 2018 på Hankø i Østfold

Huth fort er Fortidsminneforeningens eneste eiendom i Østfold, og er en del av utfluktsprogrammet under Representantskapsmøtet.
Vertskap for årets representantskapsmøte er Østfold avdeling. 25. til 27. mai møtes delegater, administrasjon og gjester på Hankø utenfor Fredrikstad.

Fortsetter oppussingen av Konservativen i Halden

Dugnadsånden er på topp i Halden. Her er en fornøyd gjeng i Fortidsminneforeningen midt i en økt i oppussingen av Konservativen i Halden.Foto:Halden Arbeiderblad
Fortidsminneforeningen har brukt 45.000 kroner og 600 dugnadstimer på å sette i stand første etasje i Konservativen, skriver Halden Arbeiderblad.

Kulturminner langs Haldenkanalen

Tistedalen med Svanedammen der kanalen ender.
Torsdag 2. november kl. 19.00 inviteres alle interesserte til Borgfoss i Tistedalen. Der lanserer vi boka "Kulturminner langs Haldenkanalen", og forfatter Grete Brustad Nilsen forteller.
[12 3  >>