Østfold

Halden: Oppusset gravsted avdukes

Svein Norheim,Jens Bakke og Tor Hernes gir støpejernsgjerdet et siste strøk Bengalakk.
Kanselliråd og eidsvollsmann Carl Adolph Dahls gravsted i Halden er blitt pusset opp av Fortidsminneforeningen.

Halden: Liten grenseby med stor historie

Norges første industribedrift. Norges eldste teaterscene. Norges mest intakte fengsel fra 1800-tallet. Lystgårder. En praktfull 1600-tallsfestning! Skrytelista til "empirebyen" Halden er lang.

Grove riveplaner i Sarpsborg kommune

Sarpsborg kommune vil rive dette huset
Borregaard ønsker å rive Borregaardsveien 2. Den beskrives som falleferdig og en risiko. Fortidsminneforeningens Reidar Stang har en helt annen oppfatning etter å ha inspisert boligen.

Hagefest for alle på Gamle Svinesund

Gamle Svinesund. Foto: Tore Meek, NTB Scanpix
Søndag 16. juni inviterer Østfold avdeling til hagefest for alle på det flotte tollstedet Gamle Svinesund. En sjelden sjanse til å oppleve et sted som normalt er lukket for publikum!

Torgmøte på Borgarsyssel i Sarpsborg

Bygningsverndagen på Vøienvolden gård i i 2016.
Søndag 2. juni inviterer Sarpsborg og Rakkestad lokallag til håndverksaktiviteter under Smaalensmarken.

Torgmøte i Fredrikstad

Gamlebyen i Fredrikstad
Lørdag 14. september inviterer Østfold avdeling til aktiviteter på Gamlebyens torv, ved Dunkejongården.

AVLYST: Tur til Sandbekk mølle og Haugseter 10. juni

Avlyst: Sarpsborg og Rakkestad lokallag inviterer søndag 10. juni til Sandbekk mølle og Haugseter i Degernes, like nord for grensen mellom Rakkestad og Halden

Glansbilde eller ruinromantikk?

Konservativen er et 1700-tallshus med en helt spesiell historie. Den store salen i andre etasje har blitt brukt til sammenkomster, teater, konserter og foredrag gjennom snart 250 år.
Velkommen til et miniseminar om restaurering i teori og praksis onsdag 23. mai 2018.

Representantskapsmøtet 2018 på Hankø i Østfold

Huth fort er Fortidsminneforeningens eneste eiendom i Østfold, og er en del av utfluktsprogrammet under Representantskapsmøtet.
Vertskap for årets representantskapsmøte er Østfold avdeling. 25. til 27. mai møtes delegater, administrasjon og gjester på Hankø utenfor Fredrikstad.
[12 3  >>