Østfold

Søknadsverksted i Hønefoss

Lær hvor og hvordan du søker midler til istandsetting.

Søknadsverksted i Kongsberg

Lær om hvor og hvordan du søker midler til istandsetting.
Eier du et verneverdig hus eller kulturminne du ønsker å sette i stand? Buskerud bygningsvernsenter inviterer til informasjonskveld om hvor og hvordan du kan søke om tilskudd.

Inspirasjonsseminar om bygningsvern i Kongsberg

Finn ut mer om støtteordninger til restaurering av verneverdige bygninger på gården eller setra.
Buskerud bygningsvernsenter i Kongsberg inviterer til seminar om bygningsvern tirsdag 4. februar kl. 17.30-21.00

Søknadsverksted i Asker

Få med deg søknadsverksted tirsdag 28. januar, det kan lønne seg!
Buskerud bygningsvernsenter i Viken inviterer til søknadsverksted. Her får du informasjon om ulike tilskuddsordninger for istandsetting av gamle bygninger og hvordan skrive en god søknad.

Halden: Oppusset gravsted avdukes

Svein Norheim,Jens Bakke og Tor Hernes gir støpejernsgjerdet et siste strøk Bengalakk.
Kanselliråd og eidsvollsmann Carl Adolph Dahls gravsted i Halden er blitt pusset opp av Fortidsminneforeningen.

Halden: Liten grenseby med stor historie

Norges første industribedrift. Norges eldste teaterscene. Norges mest intakte fengsel fra 1800-tallet. Lystgårder. En praktfull 1600-tallsfestning! Skrytelista til "empirebyen" Halden er lang.

Grove riveplaner i Sarpsborg kommune

Sarpsborg kommune vil rive dette huset
Borregaard ønsker å rive Borregaardsveien 2. Den beskrives som falleferdig og en risiko. Fortidsminneforeningens Reidar Stang har en helt annen oppfatning etter å ha inspisert boligen.

Hagefest for alle på Gamle Svinesund

Gamle Svinesund. Foto: Tore Meek, NTB Scanpix
Søndag 16. juni inviterer Østfold avdeling til hagefest for alle på det flotte tollstedet Gamle Svinesund. En sjelden sjanse til å oppleve et sted som normalt er lukket for publikum!

Torgmøte på Borgarsyssel i Sarpsborg

Bygningsverndagen på Vøienvolden gård i i 2016.
Søndag 2. juni inviterer Sarpsborg og Rakkestad lokallag til håndverksaktiviteter under Smaalensmarken.

Torgmøte i Fredrikstad

Gamlebyen i Fredrikstad
Lørdag 14. september inviterer Østfold avdeling til aktiviteter på Gamlebyens torv, ved Dunkejongården.
[12 3  >>