Østfold

Fortsetter oppussingen av Konservativen i Halden

Dugnadsånden er på topp i Halden. Her er en fornøyd gjeng i Fortidsminneforeningen midt i en økt i oppussingen av Konservativen i Halden.Foto:Halden Arbeiderblad
Fortidsminneforeningen har brukt 45.000 kroner og 600 dugnadstimer på å sette i stand første etasje i Konservativen, skriver Halden Arbeiderblad.

Kulturminner langs Haldenkanalen

Tistedalen med Svanedammen der kanalen ender.
Torsdag 2. november kl. 19.00 inviteres alle interesserte til Borgfoss i Tistedalen. Der lanserer vi boka "Kulturminner langs Haldenkanalen", og forfatter Grete Brustad Nilsen forteller.

Bli med på tur til Eidsverket i Østfold!

Eidsverket på Bjørkelangen i Aurskog-Høland.
Fortidsminneforeningen Østfold inviterer til tur til spennende Eidsverket søndag 22. oktober.

BYVANDRING I SARPSBORG

Arrangementet er gratis, og både medlemmer og ikke-medlemmer er velkomne til å delta.
Fortidsminneforeningens lokallag i Sarpsborg og Rakkestad arrangerer en byvandring gjennom Sarpsborg sentrum LØRDAG 23. SEPTEMBER. Vi tar for oss noen viktige hus og miljøer og forteller om historikk,

Skjending av verdifullt bymiljø i Sarpsborg

PROVOSERT: Leder av Fortidsminneforeningen, Reidar Stang, er provosert over forslaget til Betongbygg Eiendom. (Foto: Johnny Helgesen)
Fortidsminneforeningen i Sarpsborg har engasjert seg i skjebnen til en gammel bokhandel i St.Maries gate 107. Reidar Stang i foreningen bruker ordet skjending.Teksten er fra Sarpsborg Arbeiderblad

Årsmøte i Østfold avdeling

Søndag 26. mars kl. 14.00 inviterer Fortidsminneforeningen Østfold til årsmøte på Soli Brug i Tune.

Kurs i tradisjonell maling i Konservativen Halden

Konservativen Halden fikk penger gjennom Kulturminner for alle og har arrangert malekurs.

Premiere på inspirasjonskveld for stedsaktivister i Sarpsborg

En kveld til inspirasjon med blant andre Erling Okkenhaug fra Allgrønn og Ola Fjeldheim fra Fortidsminneforeningen.
Inspirasjonskvelden Lokalkraft er foreningens nye løft for å styrke lokaldemokratiet og bidra til en bedre stedsutvikling. Vil ditt lokallag ha besøk?

Folkemøte om Holmen i Fredrikstad

Den gammel arbeiderbydelen Holmen er truet. Flere titalls hus kan bli revet. Fortidsminneforeningen inviterer derfor til folkemøte tirsdag 10. januar kl. 19.00 på Litteraturhuset i Fredrikstad.

Bevaringsverdiene i Fredrikstads trehusbebyggelse trues

Holmenområdet i Fredrikstad ble vernet etter en regulring i 1979. Nå trues verneverdiene.
Som det første bygningsmiljøet i Fredrikstad, ble Holmenområdet regulert til spesialområde for bevaring i 1979.Kulturminnetapet har vært lavt. Men nå trues bevaringsverdiene.
<<  1 [23  >>