Arkitekt Suhrke og Halden Arbeidersamfund

125 år etter åpningen står det store Arbeidersamfundet i Halden tomt. Torsdag 10 november inviterer Fortidsminneforeningens lokallag til et åpent møte der vi setter søkelys på bygningen og arkitekten.

Torsdag 10. november kl, 19.00 presenterer Fortidsminneforeningen Halden i samarbeid med Foreningen Haldens Minder en av byens sentrale arkitekter, Wilhelm Suhrke, og en av byens sentrale bygninger, Arbeidersamfundet, oppført 1890-91 med Suhrke som arkitekt.

Henrik Rød, som selv bor i "Suhrkevillaen" på Rødsfjellet, vil fortelle om arkitekten og byggmesteren som oppførte mange hus i byen, fra Arbeidersamfundet til Halden Bad.

Svein Norheim tar for seg historien til Halden Arbeidersamfund.

Dan Levi Berg-Nilsen fra eierselskapet Vestengveien Eiendomsutvikling AS kommer og vil kanskje også si litt om tankene for bygningens framtid.

Vi avslutter med med vandring gjennom stuene opp til loftet og tårnværelset.

Det står på varme, men vi tør ikke garantere at det blir 21 grader. Ta derfor på varme klær - huset har stått tomt i lang tid! Gratis adgang for alle.

arbeidersamfundet

Arbeidersamfundet etter tegning i Halden kommunes arkiver

Wilhelm Suhrke

Arkitekt Wilhelm Suhrke