Rogaland

Åpningsfest for nyreist løe på Håheller

Denne stabelen med tømmer skal i løpet av året bli en tradisjonell løe i stavkonstruksjon på gården Håheller i Lysefjorden.
Ryfylke lokallag er primus motor for bygging av en tradisjonell løe på 1700-tallsgården Håheller i Lysefjorden. Velkommen til åpningsfest 20. oktober!

Torgmøte under Strandadagane i Jørpeland

Grindbygg. Foto: Solvorn laft
Lørdag 15. juni inviterer Ryfylke lokallag til aktiviteter under Standadagane i Jørpeland sentrum.

Torgmøte i Sand under Møgedalsmarknaden

Ryfylke lokallag deltar under Møgedalsmarknaden, her fra fjorårets arrangement.
Lørdag 5. oktober inviterer Ryfylke lokallag til aktiviteter under Møgedalsmarknaden i Bergekrossen.

Torgmøte under Saudadagane

Foto: Saudadagane
Lørdag 25. mai inviterer Ryfylke lokallag til aktiviteter under Saudadagane.

«Jeg anser håndverkeren for å være like viktig som akademikeren»

– ALLER MORSOMST er det å holde på med dette, sier Grete Holmboe, styreleder i Ryfylke lokallag, her omgitt av det som skal bli et nytt grindbygg på garden Håheller. Foto: Trond Rødsmoen
– Jeg virkelig brenner for at den allmenne byggeskikken ikke skal dø ut, sier Grete Holmboe. Nå skal den tidligere antikvaren forvandle disse tømmerstokkene til en ny løe på en 1700-tallsgard.

Verneprisen til Feylingsbua

Diplomhusprisen, Fortidsminneforeningen i Rogaland sin vernepris, går i år til Stiftinga Feylingsbua for framifrå bevaring og vern gjennom bruk av Strandgaten 46 i Egersund.

Ryfylke lokallag i viktig redningsaksjon

Det er skrekkelig viktig å ta vare på denne plassen, sier Grete Holmboe i Fortidsminneforeningen
Herskapshuset ved Lysefjorden har stått til forfalls i flere tiår. Nå er hullene omsider skalket, og det tennes et håp om restaurering

Bygningsvernmesse Stavanger

Farger i Harmoni
Stavanger lokallag har gjennomført regionens første bygningsvernmesse

Spanande stavløeprosjekt i Ryfylke

Prosjektgruppa består av denne gjengen. Bak frå venstre: Jan Gunnar Helmikstøl, Stian Asheim, Framme frå venstre: Stina Ekelund Erlandsen, Grete Holmboe, Kirsten Hellerdal Fosstveit
Ryfylke lokallag av Fortidsminneforeningen vil gjenreisa ei stavløe, og samstundes gjenreisa kunnskapen om handverket med eit nytt prosjekt på Heia i Strand kommune.

Kurs: Den lokale stavkonstruksjonen

Bli med å reisa ei stavløe - og samstundes få kunnskap om tradisjonshandverk og restaurering!
[12 3 4  >>