Rogaland

Torgmøte i Sand under Møgedalsmarknaden

Ryfylke lokallag deltar under Møgedalsmarknaden, her fra fjorårets arrangement.
Lørdag 5. oktober inviterer Ryfylke lokallag til aktiviteter under Møgedalsmarknaden i Bergekrossen.

Ekstrem gjenbruk: Tysk bunker ble hytte

Arkitektparet Randi Grimeland og Nils Røsvik er svært fornøyde med resultatet. Praktisk talt alle fasadeflater på bunkeren og påbyggene er vedlikeholdsfrie. Betongen er ubehandlet, det er også treverket på påbygget.
«Vi ser med spenning fram til gjenbruk av dette kulturminnet». Slik lød meldingen fra fylkeskommunen da Randi Grimeland og Nils Røsvik gikk i gang med å forvandle en tysk bunker til ferieparadis.

Jubileumsmarkering på Håheller

Denne stabelen med tømmer skal i løpet av året bli en tradisjonell løe i stavkonstruksjon på gården Håheller i Lysefjorden.
Ryfylke lokallag er primus motor for bygging av ein tradisjonell løe på 1700-tallsgården Håheller i Lysefjorden. Velkommen til jubileumsmarkering 20. oktober!

Torgmøte under Strandadagane i Jørpeland

Grindbygg. Foto: Solvorn laft
Lørdag 8. juni inviterer Ryfylke lokallag til aktiviteter under Standadagane i Jørpeland sentrum.

Torgmøte under Saudadagane

Foto: Saudadagane
Lørdag 25. mai inviterer Ryfylke lokallag til aktiviteter under Saudadagane.

«Jeg anser håndverkeren for å være like viktig som akademikeren»

– ALLER MORSOMST er det å holde på med dette, sier Grete Holmboe, styreleder i Ryfylke lokallag, her omgitt av det som skal bli et nytt grindbygg på garden Håheller. Foto: Trond Rødsmoen
– Jeg virkelig brenner for at den allmenne byggeskikken ikke skal dø ut, sier Grete Holmboe. Nå skal den tidligere antikvaren forvandle disse tømmerstokkene til en ny løe på en 1700-tallsgard.

Verneprisen til Feylingsbua

Diplomhusprisen, Fortidsminneforeningen i Rogaland sin vernepris, går i år til Stiftinga Feylingsbua for framifrå bevaring og vern gjennom bruk av Strandgaten 46 i Egersund.

Ryfylke lokallag i viktig redningsaksjon

Det er skrekkelig viktig å ta vare på denne plassen, sier Grete Holmboe i Fortidsminneforeningen
Herskapshuset ved Lysefjorden har stått til forfalls i flere tiår. Nå er hullene omsider skalket, og det tennes et håp om restaurering

Bygningsvernmesse Stavanger

Farger i Harmoni
Stavanger lokallag har gjennomført regionens første bygningsvernmesse

Spanande stavløeprosjekt i Ryfylke

Prosjektgruppa består av denne gjengen. Bak frå venstre: Jan Gunnar Helmikstøl, Stian Asheim, Framme frå venstre: Stina Ekelund Erlandsen, Grete Holmboe, Kirsten Hellerdal Fosstveit
Ryfylke lokallag av Fortidsminneforeningen vil gjenreisa ei stavløe, og samstundes gjenreisa kunnskapen om handverket med eit nytt prosjekt på Heia i Strand kommune.
[12 3 4  >>