Rogaland

Vindusrestaurering

Historikk og vernetanker. Enkel restaurering med bytte av treverk der det er nødvendig. Ta med deg eit vindu du vil restaurera!

Gladmelding om Sømme husmorskole

Sømme husmorskole November 2017- sør og øst vegg
Se så flott forsømte Sømme husmorskole er blitt - i hvert fall på utsiden.

Verneprisen 2017 går til husmannsplassen Løkjen

Fortidsminneforeningen Rogaland sin vernepris går i år til Solveig Hamre Johannessen og Hans Magnus Hillesland med barna Marit, Magnus og Marie for gjennomført god pleie av husmannsplassen Løkjen.

Kommunane riv gamle hus

Illustrasjonsfoto: Fortidsminneforeningen avd. Rogaland
Gamle skular, samfunnshus og bedehus blir rive i Rogaland. Ein viktig del av kulturarven vår er i ferd med å forsvinna, åtvarar Fortidsminneforeningen avdeling Rogaland.

Vellukka smedsamling

I helga inviterte Ryfylke lokallag av Fortidsminneforeningen til smedsamling hjå Helmik på Heia (Tau i Ryfylke). Folk kom reisande frå heile fylket for å vera med og læra meir om smiing og smedarbeid.

Antikvarisk vernefond Rogaland

Private eiere av kulturminner i Rogaland kan søke antikvarisk vernefond om støtte.

Elever lærer om lokal byggeskikk

Forrige uke var elever fra Bryne videregående skule ved bygg- og anleggsteknikk på dagskurs på Raunefjell for å lære om bygningsvern.

Dugnaden på Klokkergården ble en stor suksess!

Lørdag 21. september ble det arrangert dugnad på Klokkergården på Helleland.

Ikke riv Ålgård gamle kirke!

Fortidsminneforeningen i Rogaland ser det som et viktig mål å verne Ålgård kirke. Sikker informasjon om bygningen på kompetent faglig nivå vil kunne motivere slikt vern.
<<  1 [23 4  >>