Rogaland

Dugnaden på Klokkergården ble en stor suksess!

Lørdag 21. september ble det arrangert dugnad på Klokkergården på Helleland.

Ikke riv Ålgård gamle kirke!

Fortidsminneforeningen i Rogaland ser det som et viktig mål å verne Ålgård kirke. Sikker informasjon om bygningen på kompetent faglig nivå vil kunne motivere slikt vern.

Kulturvandring i Tananger torsdag 4. mai kl. 18.00

Jæren lokallag har gleden av å invitere alle våre medlemmer og andre interesserte til en guidet vandring i den gamle bebyggelsen.

Når må vi reparere reparasjonene?

Fagseminar på Engøyholmen, Stavanger, 1. - 2. juni 2017

Ødelegger historisk felleskap

Utformingen av denne planlagte bebyggelsen mot Nedre Strandgate er urolig og mangler arkitektonisk kvalitet, mener Fortidsminneforeningen i Stavanger.
Det er sendt ut et nabovarsel for oppføring av to nye bygninger i Nedre Strandgate 40 og 44 i Stavanger.Både Fortidsminneforeningen, velforeningen Gamle Stavanger og naboene er veldig bekymret.

Kurs i vindusrestaurering i Gamle Skudeneshavn

Foreningen Gamle Skudeneshavn har etablert eget restaureringsverksted i byen. Det er disponibelt for beboerne. Medlemmer og venner av Fortidsminneforeningen inviteres til kurs for huseiere.

Vellykket årsmøte i Stavanger lokallag

Foredrag med byantikvar Hanne Windsholt
Foredrag: 8000 trehus minus ett (og ett og ett...)

Årsmøte og kurskveld i tårnet til Tobias!

Guide Rune Helgø fortalte blant annet om Norges eldste aktive bedehus i Nygaten 11.
I Rogaland avdeling er de effektive: byvandring, årsmøte og tre timers kurs på en og samme dag.

Sømme Husmorskole

Sømme Husmorskole en flott bygning som forfaller

Skolehistorie - verdt å ta vare på?

Fjelltunområdet på Jørpeland er et viktig bygningsmiljø knyttet til skolevesenet. Nå søker Strand kommune om å rive gymnasbygget i Fjelltunvegen.
<<  1 2 [34  >>