Rogaland

Kulturvandring i Tananger torsdag 4. mai kl. 18.00

Jæren lokallag har gleden av å invitere alle våre medlemmer og andre interesserte til en guidet vandring i den gamle bebyggelsen.

Når må vi reparere reparasjonene?

Fagseminar på Engøyholmen, Stavanger, 1. - 2. juni 2017

Ødelegger historisk felleskap

Utformingen av denne planlagte bebyggelsen mot Nedre Strandgate er urolig og mangler arkitektonisk kvalitet, mener Fortidsminneforeningen i Stavanger.
Det er sendt ut et nabovarsel for oppføring av to nye bygninger i Nedre Strandgate 40 og 44 i Stavanger.Både Fortidsminneforeningen, velforeningen Gamle Stavanger og naboene er veldig bekymret.

Kurs i vindusrestaurering i Gamle Skudeneshavn

Foreningen Gamle Skudeneshavn har etablert eget restaureringsverksted i byen. Det er disponibelt for beboerne. Medlemmer og venner av Fortidsminneforeningen inviteres til kurs for huseiere.

Vellykket årsmøte i Stavanger lokallag

Foredrag med byantikvar Hanne Windsholt
Foredrag: 8000 trehus minus ett (og ett og ett...)

Årsmøte og kurskveld i tårnet til Tobias!

Guide Rune Helgø fortalte blant annet om Norges eldste aktive bedehus i Nygaten 11.
I Rogaland avdeling er de effektive: byvandring, årsmøte og tre timers kurs på en og samme dag.

Sømme Husmorskole

Sømme Husmorskole en flott bygning som forfaller

Skolehistorie - verdt å ta vare på?

Fjelltunområdet på Jørpeland er et viktig bygningsmiljø knyttet til skolevesenet. Nå søker Strand kommune om å rive gymnasbygget i Fjelltunvegen.

Vandalisme i Egersund

Eigersund kommune vil rive det gamle skolehuset. Fortidsminneforeningen mener det vil være vandalisme. Meningene er sterke om Klokkergården på Helleland.

Historien om et hus

Wessels gate 50 er et typehus fra 1914 i jugendstil.
Carl Egil Buch møter du i siste nummer av Fortidsvern. Her får du historien om huset hans i Wessels gate 50 i Stavanger, i uavkortet versjon.
<<  1 2 [34  >>