Sogn og Fjordane

Møbelfokus med Hanne Bjørk - gode råd om stell og vedlikehald

Er du glad i gamle ting og møblar? Ynskjer du gode råd og tips om vedlikehald og stell av slike, og kanskje tilstandsvurdert eit arvemøbel av ein ekspert?

Urnes autorisert som verdensarvsenter

I går kom den gledelige beskjeden til Fortidsminneforeningen om at planene for Urnes verdsarvsenter er godkjent av Miljødirektoratet. Dette er kirkens berømte nordportal fra 1060.
Urnes stavkirke feirer i år 40 år på UNESCOs verdensarvliste, og gleden er derfor ekstra stor over at Urnes nå i jubileumsåret har blitt autorisert som verdenssarvsenter.

Førjulskafé på Lillingstonheimen

Lillingstonheimen inviterer til førjulskafé 23.11. med norsk og engelsk bakst

Foreninga fekk 1100-talskyrkje i jubileumsgåve

Styreleiar Margrethe C. Stang (t.v.) og riksantikvar Hanna Geiran med gåvebrevet etter overrekkingen.
Kva er ei passande gåve til ein 175-åring, spurde dei seg hjå Riksantikvaren. Den eldste steinbygningen i Sogn, var svaret! Sundag vart Hove kyrkje i Vik høgtidleg overrekt Fortidsminneforeninga.

Eit omstridt livsverk: Blix si restaurering av Hove

Tekning av Peter A. Blix, 1880-talet, i dag del av Riksantikvaren og Fortidsminneforeninga sitt tekningsarkiv.
Han vart Hovekyrkja sin redningsmann, men Peter A. Blix’ restaurering av denne mellomalderskatten i Vik i Sogn fekk óg sterk fagleg kritikk.

Kurs i restaurering av vindauge

Vindusrestaurering er populært - og slett ikke så vanskelig som du kanskje tror.
Praktisk istandsetjing: skjæring av glas, effektiv metode for fjerning av gamal kitt, innsetjing og kitting av glasruter. Maling med linoljemaling.

Riksantikvaren gir Hove steinkirke til Fortidsminneforeningen

Fortidsminneforeningen får Hove steinkirke i "jubileumsgave" 15.9.

Open dag i Gamle Innvik Ullvarefabrikk

Velkommen til ein innhadsrik dag på ullvarefabrikken i Innvik 31.8.

Afternoon Tea i Lillingstonheimen i Fjaler

Lillingstonheimen har navet sitt etter den engelske overklassefamilien Lillingston som bodde her fra 1880 til 1968
Opplev foreininga sin flotte eigedom Lillingstonheimen i Tysse i Fjaler søndag 28. juli.

Familiedag med Olav Stedje i Hestad kapell

Aktiviteter for barn og jubileumskonsert med Olav Stedje i Hestad kapell