Sogn og Fjordane

Urnesmedaljen til Marit Bøen for 40 års innsats for verdsarven Urnes stavkyrkje

Marit Bøen har akkurat fått Urnesmedaljen overrakt av Trude Knutzen Knagenhjelm, medlem av foreningens hovedstyre. Foto: Merete Winness
Som nabo til denne nasjonalskatten frå tidleg på 1100-tallet har Marit Bøen vore oppsynskvinne, brannvakt, guide og bidratt til forskning. Tusen takk for ein formidabel innsats!

Jubileumskonsert i Hove steinkyrkje

I dette kyrkjerommet blir det stemningsfull song og musikk i juni.
Velkomen til jubileumskonsert med Helga Farestveit i Hove kyrkje laurdag 8. juni.

– Å besøke Borgund skal være både magisk og bærekraftig

Daglig leder Tanna Gjeraker tok i mot 50 000 besøkende til Borgund stavkirke og besøkssenterI I 2019 satses det videre på miljøvennlig drift.
Med 50 000 besøkende i fjor er Borgund stavkirke foreningens mest populære attraksjon. 15. april åpner det som kan bli nok en rekordsesong for Tanna Gjeraker.

Håndverksdager for alle ved Borgund stavkyrkje

Her er skoleelever i aksjon i 2018. I juni 2019 blir det håndverksdager for alle.
6. og 7. juni kan alle som vil få oppleve håndverkstradisjoner i praksis, i storslåtte historiske omgivelser. Velkommen til håndverksdager ved Borgund.

Olsokmesse i Gaupne gamle kyrkje

-Familiedag ved kyrkja, der vi introduserer Fortimus, har medlemsverving og lett servering
Olsokgudsteneste i Gaupne gamle kyrkje med musikkinnslag 29. juli.

Markering av verdensarven Urnes stavkyrkje

Her ser vi den kjente Urnes-manticoraen.
Urnes var den første norske innskrivinga på UNESCO si verdsarvliste, i saman med Bryggen i Bergen i 1979. Markering 22. juni.

Familiedag ved Urnes stavkyrkje

2. juni vert det familiedag ved Urnes stavkyrkje.
2. juni inviterer Sogn og Fjordane avdeling til hygge på Ornes i Luster.

Torgmøte og seminar under Lærdalsmarknaden

Lærdalsmarknaden 2014. Foto: Porten.no
Fredag 14. juni og lørdag 15. juni inviterer Indre Sogn lokallag til miniseminar

Invitasjon til kurs i handhøvling av kledning

Hausten 2016 var Jarle Hugstmyr frå Norsk Handverksinstitutt her og lærte oss å lage høvlar – no er han tilbake og skal lære oss å høvle kledning!
28. februar til 1. mars held vi kurs i høvling av kledning på Lillingstonheimen i Fjaler.

Søkndasfrist 4. februar: Vi søkjer dagleg leiar for Urnes stavkyrkje og verdsarvsenter

40 år: Urnes stavkyrkje vart verdsarv i 1979.
Fortidsminneforeninga søkjer etter ein dagleg leiar for Urnes stavkyrkje og verdsarvsenter. 100 % stilling.
[12 3  >>