Sogn og Fjordane

Skjemmande for Hove kyrkje- klage på vedtak om despensasjon

Fortidsminneforeninga saknar eit større kulturminnefagleg engasjement frå lokale styresmakter si side i saka om Hove steinkyrkje.
Fortidsminneforeninga Sogn og Fjordane klager på eit vedtak av Riksantikvaren om dispensasjon frå kulturminnelova i ei sak om eit nytt fjøs ved Hove steinkyrkje i Vik i Sogn.

Statsråd Helgesen besøkte Hestad kapell

Leder for Ytre Sogn og Sunnfjord lokallag Åshild Kjelstad Seljesæter (midten) beretter om Hestad kapell til generalsekretær Ola H. Fjeldheim, klima- og miljøminister Vidar Helgesen og styreleder Margrethe C. Stang. Foto: Ingvar Torsvik Myrvollen
Vi inviterte Vidar Helgesen, ministeren med ansvar for landets kulturminnevern, til vår eiendom Hestad kapell for å snakke om nettopp det: kulturminner.

Vandreseminar om vindaugshistorie på Gamle Lærdalsøyri

Bli med på vindaugsseminaret i gamle Lærdalsøyri. Foto: Magnhild Aspevik
Vil du bli med og høyre om vindauge frå ulike tidsperiodar? Om når og kvifor ein bør ta vare på dei gamle vindauga og ulike forhold knytt til istandsetjing?

Kurs i Linoljemaling Nærøyfjorden

Velkommen til kurs i linoljemaling i Nærøyfjorden 5-7. mai
Har du interesse for overflatebehandling av hus - eller går du kanskje med planar om maling av hus?

Stavkyrkjene våre – riving, bruk og vern : Fortidsminnevernet i fortid og notid

Teikning av Stedje stavkyrkje, av F.H.Stockfleth
Høyr om arbeidet med å redda og bevara stavkyrkjene på 1800-talet, men òg om aktuelle problemstillingar i dagens fortidsminnevern

Kurs og dugnad på Sinjarheim

Bli med til vakre Sinjarheim
Sommeren 2017 blir det aktiviteter på høgdagarden Sinjarheim i Aurlandsdalen.

Jakten på arkitekten bak Hotel Central i Stryn

Hotel Central i Stryn var et av de ledende hotellene i Nordfjord-regionen fram til ca. 1910.
I Fortidsvern nr. 4-2016 kan du lese den spennende historien om Hotel Central i Stryn. Men hvem var arkitekten? Her er artikkelforfatter og historiker Edvard Faleides teori.

Julekonsert i Hestad kapell

Altertavla i Hestad kapell
Vår tradisjonsrike konsert blir i år den 10. desember, kl 17.00

Feiret veiåpning med stavkirkebryllup

Lørdag var det bryllup med historisk sus, da et "brudepar" fra 1800-tallet ble viet i Borgund stavkyrkje. Anledningen var åpningen av den restaurerte Kongevegen over Filefjell. Foto: Håkon Li
Snorklipping, veivandring og bryllup i Borgund stavkyrkje markerte gjenåpningen av historiske Kongevegen over Filefjell.

Praktisk kurs i komposisjonsmåling i Lærdal laurdag 23.7

Lær å koka rimeleg og god tradisjonsmåling til uthuset ditt...!
<<  1 2 [3