Telemark

Medlemsarrangement i Borgengården, Skien

Einar Engen kommer fra Kulturminnefondet på Røros og forteller om muligheter ved å søke om tilskudd til bevaring av verneverdige bygninger.

Avdeling Telemark vokter villaens skjebne

Herskapsvillaen Øvre Frednes i Porsgrunn er i Fortidsminneforeningens søkelys. Forfallet er stanset, men hva skjer med den videre bruk av anlegget?
Herskapsvillaen Øvre Frednes i Porsgrunn er av byens viktigste kulturminner.Fortidsminneforeningen i Telemark har fulgt skjebnen til dette vakre anlegget. Les foreningens brev til kommunen.

Nettverkssamling Telemark Museum i Skien 21. – 22.september 2017

Telemark Museum i Skien står som vertskap for stiftingsmøtet for det nye nettverket Bygningsvern.
Telemark Museum står som vertskap for stiftingsmøtet for det nye nettverket Bygningsvern – nasjonalt nettverk for bygningsvern og handverkskompetanse.

Åpen dag på Botn skysstasjon

Velkommen til Botn skysstasjon - landemerket langs E134 i Telemark.
Velkommen til åpen dag lørdag 16. september på vakre Botn skysstasjon i Vinje i Telemark.

Kirke bryter med reguleringsplan

Fortidsminneforeningen i Telemark mener den nye kirken i Porsgrunn vil fremstå som en fremmed fugl det verneverdige bygningsmiljøet.
Fortidsminneforeningen mener rammetillatelsen for ny kirke i Porsgrunn bryter med regulerings-planen og klare råd gitt av Riksantikvaren.

Norsk verdensarv blir pc-spill

Svelgfoss tømmerrenne, en 4 km lang bit av verdensarven Rjukan-Notodden, er på vei ut i verden - som pc-spill.

"Landets mest fotograferte stabbur" er reddet

Et 350 år gammelt stabbur på Botn skysstasjon i Vinje i Telemark skal nå reddes fra ytterligere forfall - takket være mange gode krefter.