Telemark

Kulturminnedag på Botn skysstasjon

Stabburet fra 1600-tallet under restaurering og Botn skysstasjon, sett fra stabburet.
Velkommen til en fin dag på Botn, og se ikonet langs vegen over Haukelifjell som nå er restaurert til fordums prakt.

Busstur til turismens kulturminner. NB: Fulltegnet!

Foto: Dalen Hotell
Bli med Telemark avdeling på jubileumstur for å oppleve noen av regionens fineste kulturminner knyttet til turismen 17. august.

Tur til hus vi har reddet: Borgengården i Skien

Borgengården i Skien
Bli med Telemark avdeling på utflukt til hus i fylket som vi har reddet. Dette er den siste av tre utflukter.

Else Marie reddet stabburet fra 1600-tallet

Fortidsminneforeningens Else Marie Skau (t.h.), tradisjonshåndverker Anders Dalseg og eier av Botn Skysstasjon Trude Elisabeth W. Botn i 2016, da arbeidet startet. Foto: Ivar Moe
Ildsjeler i Fortidsminneforeningen kan gjøre en forskjell for eiere av gamle hus. Else Marie Skau har nærmest alene reddet "Norges mest fotograferte stabbur" på Botn Skysstasjon i Telemark.

Medlemsarrangement i Borgengården, Skien

Einar Engen kommer fra Kulturminnefondet på Røros og forteller om muligheter ved å søke om tilskudd til bevaring av verneverdige bygninger.

Avdeling Telemark vokter villaens skjebne

Herskapsvillaen Øvre Frednes i Porsgrunn er i Fortidsminneforeningens søkelys. Forfallet er stanset, men hva skjer med den videre bruk av anlegget?
Herskapsvillaen Øvre Frednes i Porsgrunn er av byens viktigste kulturminner.Fortidsminneforeningen i Telemark har fulgt skjebnen til dette vakre anlegget. Les foreningens brev til kommunen.

Nettverkssamling Telemark Museum i Skien 21. – 22.september 2017

Telemark Museum i Skien står som vertskap for stiftingsmøtet for det nye nettverket Bygningsvern.
Telemark Museum står som vertskap for stiftingsmøtet for det nye nettverket Bygningsvern – nasjonalt nettverk for bygningsvern og handverkskompetanse.

Åpen dag på Botn skysstasjon

Velkommen til Botn skysstasjon - landemerket langs E134 i Telemark.
Velkommen til åpen dag lørdag 16. september på vakre Botn skysstasjon i Vinje i Telemark.

Kirke bryter med reguleringsplan

Fortidsminneforeningen i Telemark mener den nye kirken i Porsgrunn vil fremstå som en fremmed fugl det verneverdige bygningsmiljøet.
Fortidsminneforeningen mener rammetillatelsen for ny kirke i Porsgrunn bryter med regulerings-planen og klare råd gitt av Riksantikvaren.

Norsk verdensarv blir pc-spill

Svelgfoss tømmerrenne, en 4 km lang bit av verdensarven Rjukan-Notodden, er på vei ut i verden - som pc-spill.
[12  >>