Vestfold

Fortidsminneforeningen: - Hardt og ufølsomt i Vestfold

Dette bildet er fra befaringen i forbindelse med det politiske møtet. Huset saken dreier seg om ser vi i bakgrunnen. Foto: Nina Therese Blix
For noen uker siden sa et flertall av Færderpolitikerne ja til et moderne tilbygg på et gammelt hus i Østveien 140 på Tjøme. Det gjorde de mot anbefalingene til Fortidsminneforeningen.

Vestfold avdeling reddet hus fra 1855

Fylkeskommunen mente i avslaget før første gangs behandling i planutvalget at det gamle framhuset til Arne Bjerknes på gården i Kjose var å definere som verneverdig på grunn av lokal kulturminneverdi.
Planutvalget snudde – verneverdig hus i Kjose får ikke rives. Rådmannen, Fylkesmannen og planutvalget valgte å lytte til protest fra Fortidsminneforeningen.

Årsmøte 2018 i Vestfold avdeling

Husmannsplassen Øvre Myra
Vestfold avdeling innkaller til årsmøte mandag 12. mars kl. 19.00

Viktig delseier i Teie-kampen! Fylkeskommunen varsler innsigelser.

Disse bygningene er planlagt revet.
Med varsel om fire innsigelser mot Nøtterøy kommunes rådende planer for Nøtterø haveby på Teie, vil Vestfold fylkeskommune sende Nøtterøy kommune «tilbake til tegnebrettet».

Aksjonsmøte: Teie – hva nå?

Møt opp og la deg engasjere i stedsutvikling lokalt.
Riving av praktvillaer og fortetting med blokker. Dette er blant planene for den historiske havebyen på Teie på Nøtterøy. Hvordan kan DU påvirke utviklingen?

-Blokker er ingen naturlig fortetning

Connie Didriksen i Fortidsminneforeningen i Vestfold kjemper mot utbyggingsplaner på Nøtterøy. Foto: Anne Charlotte Schøll
Den alltid aktive Connie Didriksen, Fortidsminneforeningen i Vestfold, er på krigsstien i kampen for å bevare Teie Haveby på Nøtterøy i Vestfold. Les intervjuet med henne i Tønsberg Blad.