Årbok-seminaret 2019

Kanonhallen på Løren i Oslo ble bygget av tyskerne under andre verdenskrig. Idag brukes den til konserter og festarrangementer. Foto: Vidar Iversen/Wikimedia Commons
Vi inviterer til gratis heldagsseminar med utgangspunkt i Årboken 2018: "Kulturminner i bruk".

Søknadsfrist 14. desember: Vi søker redaktør til Årboken

Et vikariat som redaktør for foreningens årbok er ledig fra 20. januar 2019 til 17. januar 2020.

Meld fra om husbukk - få hjelp til å bli kvitt den

Nå kan du rapportere om husbukk og få tips om hvordan du blir kvitt den.
Kan vi få hjelp med å kartlegge husbukkens utbredelse i Norge? Riksantikvaren og firmaet Mycoteam er i gang med et viktig prosjekt.

Bygg og Bevartreffet 2018

Årets Bygg og Bevartreff går av stabelen 7. desember på Litteraturhuset i Oslo

Rekordtildeling til Norsk Kulturarv

Erfaringer fra tidligere aksjoner viser at de har hatt stor betydning for mange bygningers fremtid. Norsk Kulturarvs visjon er vern gjennom bruk. Aktiv bruk er en viktig premiss for en levende og mangfoldig kulturarv.
Stiftelsen Norsk Kulturarv (SNK) har siden 1998 avviklet 12 «Ta et tak»-aksjoner, og på den måten fordelt NOK 25,6 millioner til 2 870 prosjekter landet over.

Ryfylke lokallag i viktig redningsaksjon

Det er skrekkelig viktig å ta vare på denne plassen, sier Grete Holmboe i Fortidsminneforeningen
Herskapshuset ved Lysefjorden har stått til forfalls i flere tiår. Nå er hullene omsider skalket, og det tennes et håp om restaurering

Kulturskatter forfaller i Finnmark

PLEYM-KAIA: Den står bare og råtner, ifølge Elsa Ingilæ Haldorsen på Bugøynes.
– Varanger museum gjør altfor lite for å berge de mange kulturskattene som står på Bugøynes. Kraftsalven kommer fra Elsa Ingilæ Haldorsen på Bugøynes

Trematerialar til vår eldre bygningsmasse

Der trematerialar er eksponert for fukt, rotnar dei. Også insekt tek del i nedbrytinga av tre når vilkåra for desse ligg til rette.
Jon Bojer Godal, nestor blant tradisjonshandverkarer har sendt eit varselbrev til styresmaktene om kor lite vi tenkjer på å produsere tømmer som egner seg for å setje i stand dei gamle husa våre.

Medlemsmøte og foredrag i Bergen

Fortidsminneforeningen holder til i Stranges stiftelse i Bergen.
Bergen lokallag inviterer til medlemsmøte/åpent møte med foredrag av Nils Georg Brekke.

Den utradisjonelle tradisjonsbæreren

Ella Mørtsel (19) er båtbyggerlærling. Hun ønsker å lære seg mest mulig innen tradisjonshåndverk, og har derfor meldt seg på kurset i vindusrestaurering
Ella er ikke som 19-åringer flest. Mens hennes jevnaldrende går på café, bruker den kunnskapstørste båtbyggerlærlingen fritiden sin på kurs i vindusrestaurering.
[12 3 4 5  >>