Statlig monumentbygging på bekostning av kulturarven og klimaet

Regjeringen presenterer planene for nytt regjeringskvartal i 2018. I illustrasjonene glimrer Y-blokka med sitt fravær. Fra venstre Erna Solberg, Ola Elvestuen, Siv Jensen og Monica Mæland. Foto: Trond Rødsmoen
Regjeringen trumfer igjennom en rivesak som vil ta fra oss et viktig kulturminne og som vil generere et stort og unødvendig klimagassutslipp. Nå ligger saken hos Fylkesmannen.

Førjulskafé på Lillingstonheimen

Lillingstonheimen inviterer til førjulskafé 23.11. med norsk og engelsk bakst

Jubileumsfest på Stranges Stiftelse

Hordaland avdeling og Bergen lokallag inviterer til 175-årsdag lørdag 2. november.

Statsbudsjettet: Skuffende med noen få unntak

Vi registrerer også at andre organisasjoner på kulturminnefeltet får redusert statsstøtte, dette gjelder Kulturvernforbundet og Norsk Kulturarv.
Forventningene har dessverre ikke blitt oppfylt i dette statsbudsjettet, selv om kulturminnefondet foreslås styrket noe.

Fest på Abborhøgda med flesk og tyttebær

Fortidsminneforeningens styreleder Margrethe C. Stang får overrakt Abbordhøgda av adm.dir. i Statskog Gunnar Lien.
Med stor stas og ca. 130 tilskuere ble Fortidsminneforeningen denne helgen formell eier av skogfinnetorpet Abborhøgda. I medgift fikk vi en million kroner.

Et kraftfullt siste opprop mot rivingen av Y

Picasso har signert og godkjent «Fiskerne» på Y-blokka. Foto: Carl Nesjar 1969 / Gro Nesjar Greve
71 kulturinstitusjoner, organisasjoner, arkitekter, kunstnere og andre aktører i inn- og utland har signert en siste protest mot Y-blokka og Picasso-kunstens skjebne.

Torgmøte i Sand under Møgedalsmarknaden

Ryfylke lokallag deltar under Møgedalsmarknaden, her fra fjorårets arrangement.
Lørdag 5. oktober inviterer Ryfylke lokallag til aktiviteter under Møgedalsmarknaden i Bergekrossen.

Foreningen overtar skogfinnetorpet Abborhøgda

Skofinnetorpet Abborhøgda består av ti bygninger. Hovedhuset er fra 1932.
Statskog forærer Fortidsminneforeningen det fredede skogfinnetorpet Abborhøgda på Varaldskogen. Med det får vi vår første eiendom i Hedmark – og et av landets mest verdifulle kulturlandskaper!

– Vi skal føre dette bygget inn i framtiden og fylle det med aktivitet

Ola H. Fjeldheim og Kåre Hosar avduket skiltet som forteller om kunstnerhjemmet Jorderik og Fortidsminneforeningens prosjekt.
18. september gikk det offisielle startskuddet for Jorderik-prosjektet: Fortidsminneforeningen har overtatt dette kunstnerhjemmet på Lillehammer for å sette det i stand og finne ny bruk.

Hjelp, jeg er eier av en verneverdig bygning

Foto: Tromsø bibliotek
Foredrag på Tromsø bibliotek og byarkiv 6. november