Foreningen overtar skogfinnetorpet Abborhøgda

Skofinnetorpet Abborhøgda består av ti bygninger. Hovedhuset er fra 1932.
Statskog forærer Fortidsminneforeningen det fredede skogfinnetorpet Abborhøgda på Varaldskogen. Med det får vi vår første eiendom i Hedmark – og et av landets mest verdifulle kulturlandskaper!

– Vi skal føre dette bygget inn i framtiden og fylle det med aktivitet

Ola H. Fjeldheim og Kåre Hosar avduket skiltet som forteller om kunstnerhjemmet Jorderik og Fortidsminneforeningens prosjekt.
18. september gikk det offisielle startskuddet for Jorderik-prosjektet: Fortidsminneforeningen har overtatt dette kunstnerhjemmet på Lillehammer for å sette det i stand og finne ny bruk.

Hjelp, jeg er eier av en verneverdig bygning

Foto: Tromsø bibliotek
Foredrag på Tromsø bibliotek og byarkiv 6. november

Den materielle arven etter det kvenske og samiske

Foredrag på Tromsø bibliotek og byarkiv 30. oktober

Møte for eiere av verneverdige hus i Drammen og omegn

Foto: Drammensbiblioteket
Torsdag 7. november inviterer Drammen og omegn lokallag til møte spekket med informasjon om hvordan du best tar vare på et gammelt hus.

Kioskene i Tromsø

Hør om Tromsøs rike kioskhistorie og om hvordan de satt sitt preg på byen

Treff Fortidsminneforeningen i Alvdal

Under Mandelpotetfestivalen i Alvdal kan du hilse på frivillige i Fortidsminneforeningen og få tips om hvordan du kan ta vare på gamle vinduer

Åpent hus på Jorderik

Jorderik er både et enestående kulturminne og Fortidsminneforeningens nye pilotprosjekt. På lørdag kan du ta turen innom!

Foreninga fekk 1100-talskyrkje i jubileumsgåve

Styreleiar Margrethe C. Stang (t.v.) og riksantikvar Hanna Geiran med gåvebrevet etter overrekkingen.
Kva er ei passande gåve til ein 175-åring, spurde dei seg hjå Riksantikvaren. Den eldste steinbygningen i Sogn, var svaret! Sundag vart Hove kyrkje i Vik høgtidleg overrekt Fortidsminneforeninga.

Eit omstridt livsverk: Blix si restaurering av Hove

Tekning av Peter A. Blix, 1880-talet, i dag del av Riksantikvaren og Fortidsminneforeninga sitt tekningsarkiv.
Han vart Hovekyrkja sin redningsmann, men Peter A. Blix’ restaurering av denne mellomalderskatten i Vik i Sogn fekk óg sterk fagleg kritikk.
<<  1 [23 4 5 6  >>