Smiing i Tromsø under Frivillighetens dag

Jan Tore Ovesen demonstrerer smiing i Tromsø
7. september er det Frivillighetens dag i Tromsø. På torget sørger Fortidsminneforeningen for glødende kull og demonstrasjon av smiing.

Rivingen av Y-blokken blir en utilsiktet bivirkning av udåden 22. juli.

Y-blokkens utbombede vinduer mot Høyblokken og vannspeilet åtte år etter terrorangrepet 22. juli 2011. Foto: Trond Rødsmoen
Regjeringen vender ryggen til vår felles fortid og er tilsynelatende blind og døv både for de estetiske, historiske og kanskje også moralske verdiene Y-blokken bærer på.

HELGEKURS I NEVERTEKKING PÅ GÅSØYA I SANDØY KOMMUNE

Fortidsminneforeningen, Sunnmøre lokallag, inviterer til kurs i nevertekking i helgen 06. – 08. september
Kurset holdes på ei lita øy uten fergeforbindelse, der vårt medlem Johan Vasstrand eier et småbruk med ei løe som skal torvtekkes.

Bli med på Verdens kuleste dag!

Verdens kuleste dag lørdag 31. august 2019.
Fortidsminneforeningen deltar på barnas drømmedag på Akershus festning i Oslo. Møt Fortimus, mal på skjold og mur opp en ekte mur!

Kurs i restaurering av vindauge

Vindusrestaurering er populært - og slett ikke så vanskelig som du kanskje tror.
Praktisk istandsetjing: skjæring av glas, effektiv metode for fjerning av gamal kitt, innsetjing og kitting av glasruter. Maling med linoljemaling.

Urnesmedaljen til Jon Bojer Godal

Jon Bojer Godal med Urnesmedaljen, overrakt av Ola H. Fjeldheim fredag 23. august 2019.
Jon Bojer Godal ble fredag tildelt foreningens høyeste utmerkelse for sin iherdige innsats for de tradisjonelle bygningsfagene innen bygningsvernet.

Open dag i Gamle Innvik Ullvarefabrikk

Velkommen til ein innhadsrik dag på ullvarefabrikken i Innvik 31.8.

Rivevedtaket er basert på en rekke feil og mangler

Y-blokken er vedtatt revet, og i oktober kan det skje, om klagene på vedtaket ikke blir tatt til følge.
I klagen ber Fortidsinneforeningen om oppsettende virkning - at rivingen ikke skal begynne for alle klagene er behandlet.

I dette huset ble Arbeiderpartiet stiftet i 1887. Nå kan det bli revet

Sigholts Minde - huset der Arbeiderpartiet ble stiftet 21. august 1887.
Ny på Rødlista: "Sigholts Minde" kan bli solgt og erstattet med en blokk. Med det vil et kulturminne av nasjonal betydning forsvinne.

Konsert med Klangturneen i Rødven kirke

Klangturneen med Edvard Hoem og Henning Sommero kommer til Rødven kirke 20.9.
<<  1 [23 4 5 6  >>