Årbokseminaret

Omslaget til Årboken 2019 viser Y-blokken i Oslo i dag og politi og husokkupanter i Trondheim på 1970-tallet.
Fortidsminneforeningen inviterer 30. januar til heldagsseminar i forbindelse med utgivelsen av Årboken 2019, som i sin helhet handler om aktivisme.

Seminar og bisp: Fest for de første 175 årene

Gratulerer alle medlemmer og alle som følger oss og støtter oss. Jubileet 2019 er med semninaret og julebispen 16. desember offisielt over. Takk til alle som har bidratt!

16. desember 2019: I dag har vi kjempet for bygningsarven i 175 år!

Glimt fra en allsidig forening: Borgund stavkirke, vindusrestaurering, stabburet på Botn, salutt for Gamle Svinesund, Y-blokken.
Det som begynte med stavkirkene i 1844 markeres i dag, mandag 16. desember 2019, med morgenkaffe foran et annet ikon: Y-blokken. Det illustrerer både tiden som har gått og bygningsarvens mangfold.

Kvernes-forskningen hennes endrer stavkirkehistorien

Linn Willetts Borgen viser NRK-reporter Eirik Haukenes et av punktene hvor det ble tatt boreprøver til dendrokronologisk analyse. Foto: Trond Rødsmoen
– Dette byggeåret setter Kvernes i en særstilling blant landets 28 stavkirker, sier kunsthistoriker Linn Willetts Borgen. Onsdag presenterte hun ferske forskerfunn til et fullsatt forsamlingshus.

Y-blokken på listen over Europas 14 mest truede kulturminner - for andre gang!

Y-blokken, her presnetert med den ikoniske "Picasso-veggen", er blant Europas 14 mest utsatte kulturminner. av internasjonal betydning. Collage: Europa Nostra
For Europa er dette ikoniske bygget med Picasso-utsmykking en del av verdensdelens felles kulturarv. Nå kan Y-blokka bli en av Europas 7 Most Endangered.

Hvor gammel er Kvernes stavkirke?

Kvernes stavkirke ligger på Averøya i Møre og Romsdal.
Det oppsiktsvekkende svaret endrer stavkirkehistorien i Norge. Onsdag 11. desember lanserer kunsthistoriker Linn Willetts Borgen sine funn.

Adventkonsert i Nonneseter Kloster kapell

Kom i førjulstemning i Nonneseter Kloster kapell.
Førjulsopplevelse: Konsert med sangere fra Volve Vokal søndag 8. desember kl. 18.00

Søknadsfrist: Stipend for unge håndverkere

Ole Magnus, Eirik, Alv Odin og Ragna fikk stipend i 2019.
Kulturminner for alle deler årlig ut 4 stipender á 25 000,- til unge lovende tradisjonshåndverkere. Send oss en søknad innen 15. februar 2020.

Gammeldags jul på Vøienvolden

Landlig midt i byen: julemarked på Vøienvolden gård på Sagene.
Oslos koseligste julemarked opplever du på Vøienvolden gård første søndag i advent! Velkommen 1. desember fra kl. 12 til 16.

Heder og ære til bygningsvern i Buskerud

Hovedprisen gikk til  Arve og Gudrun Tonstad Lund for Kittilsland Søre i Nore i Numedal..
Årets tildeling av Bevaringspris og diplomer for «Godt vern om fortids byggekunst i Buskerud» er gjennomført og
<<  1 [23 4 5 6  >>