Fleire kan søke SMIL-midlar!

Formålet med SMIL-ordninga er blant anna å ivareta natur- og kulturminneverdiene i kulturlandskapet. Sidan ordninga vart innført i 2004 er mange flotte og viktige kulturminne blitt redda frå kritisk forfall
Norsk Kulturarv og Fortidsminneforeningen har medverka til at endringane gjeld frå 01.01.2017 og får virkning for eigarar som ikkje driv garden sjølv.

Klimaomstilling i praksis

For andre gang på rad er Trondheim valgt til å huse arrangementet Wood Building Nordic.Foto:SINTEF/Byggforsk
Er du interessert i trebygg, nullutslippsteknologi og klimatilpasning? Delta på årets store begivenhet innen disse temaene i Trondheim.

Mål og mening i arkitekturen

Fakultet for arkitektur og design på NTNU,i samarbeid med TAF og Nidaros Domkirkes Restaureringsarbeider inviterer til et fagseminar i anledning arkitekt Dag Nisens 70-årsdag.
Fredag 1. september arrangerer Fakultet for arkitektur og design på NTNU et dagsseminar i anledning arkitekt Dag Nilsens 70-årsdag, om bruk av proporsjoner og målesystemer i tradisjonell arkitektur.

Høyre, Venstre, Frp og KrF roser Fortidsminneforeningen

Borgund stavkirke i Lærdal kommune Sogn og Fjordane er vår best besøkte eiendom. Besøkssenteret i bakgrunnen åpnet i 2005.
På regjeringens hjemmeside hagler det med ros til Fortidsminneforeningen og den innsatsen våre mange medlemmer gjør for norsk kulturarv.

Statsråd Helgesen besøkte Hestad kapell

Leder for Ytre Sogn og Sunnfjord lokallag Åshild Kjelstad Seljesæter (midten) beretter om Hestad kapell til generalsekretær Ola H. Fjeldheim, klima- og miljøminister Vidar Helgesen og styreleder Margrethe C. Stang. Foto: Ingvar Torsvik Myrvollen
Vi inviterte Vidar Helgesen, ministeren med ansvar for landets kulturminnevern, til vår eiendom Hestad kapell for å snakke om nettopp det: kulturminner.

Hvilket parti er best for kulturminnevernet? Vi har sett på hva partiene vil - og hva de faktisk gjør.

Sentrum terrasse i Tromsø. Foto: Trond Rødsmoen
Hvem tar best vare på den norske kulturarven? Fortidsminneforeningens generalsekretær Ola H. Fjeldheim kårer det beste kulturminnepartiet.

Bli med på Verdens kuleste dag

To laftehus ble reist og plukket fra hverandre, reist igjen og så plukket fra hverandre.
Lafting, heraldikk og stofftrykk står på menyen når Fortidsminneforeningen 2. september engasjerer de aller yngste.

Nore stavkirke 1167-2017: Et magisk olsokdøgn

Kø av spente publikummere på vei inn i kveldens andre fremføring av jubileumskonserten «Livsens Klang».
Messe på latin. Stev. Og tonesatt stavkirkepreken fra 1100-tallet. Søndag 29. juli ble 850 år gamle Nore stavkirke fylt med lyden av århundrers gang.

Kulturminnefondet utløser stor samfunnsnytte

Restaureringen av Kalven seter i Vågå har skapt aktivitet i det lokale næringslivet og nyskapt turisme til regionen.
Dette er konklusjonen i en samfunnsøkonomisk analyse som konsulentselskapet Menon Economics har utarbeidet (se vedlegg). Undersøkelsen viser at samfunnsnytten som kan tilbakeføres til Kulturminnefonde

Vil du jobbe sammen med oss?

Fortidsminneforeningen har to ledige stillinger. Vi er en kraftfull og nasjonalt viktig forening, her representert ved vårt lokallag i Orkdal i Sør-Trøndelag.
Fortidsminneforeningen har to ledige stillinger med tiltredelse over sommeren. Vi søker en rådgiver i fast stilling til formidling av foreningens eiendommer og en organisasjonssekretær i vikariat.
<<  24 25 26 27 28 [2930 31 32 33  >>