Kurs i tilstandsanalyse

Buskerud Bygningsvernsenter inviterer til kurs i tilstandsanalyse i Elstergården.
Buskerud Bygningsvernsenter inviterer til kurs i tilstandsanalyse i Elstergården på Spiraltoppen i Drammen.

Besøk historiske eiendommer under Bergen kulturnatt

Under Bergen kulturnatt 13.9. kan du besøke både Stranges Stiftelse, Corps de Garde på Klosteret og Nonneseter

Nidaros Pilegrimskoret i Kvernes stavkirke

Konsert i Kvernes stavkirke 22. september.
Velkommen til konsert med Nidaros Pilegrimskoret Schola Sanctae Sunnivae søndag 22. september kl. 16.00.

Bygningsverndagen på Vøienvolden gård

Velkommen til Bygningsverndagen på Vøienvolden gård søndag 15. september.
Velkommen til Bygningsverndagen 2019 på Vøienvolden gård, Oslo og Akershus avdelings årlige byggmesse der tradisjonshåndverk står i fokus.

Smiing i Tromsø under Frivillighetens dag

Jan Tore Ovesen demonstrerer smiing i Tromsø
7. september er det Frivillighetens dag i Tromsø. På torget sørger Fortidsminneforeningen for glødende kull og demonstrasjon av smiing.

Rivingen av Y-blokken blir en utilsiktet bivirkning av udåden 22. juli.

Y-blokkens utbombede vinduer mot Høyblokken og vannspeilet åtte år etter terrorangrepet 22. juli 2011. Foto: Trond Rødsmoen
Regjeringen vender ryggen til vår felles fortid og er tilsynelatende blind og døv både for de estetiske, historiske og kanskje også moralske verdiene Y-blokken bærer på.

HELGEKURS I NEVERTEKKING PÅ GÅSØYA I SANDØY KOMMUNE

Fortidsminneforeningen, Sunnmøre lokallag, inviterer til kurs i nevertekking i helgen 06. – 08. september
Kurset holdes på ei lita øy uten fergeforbindelse, der vårt medlem Johan Vasstrand eier et småbruk med ei løe som skal torvtekkes.

Bli med på Verdens kuleste dag!

Verdens kuleste dag lørdag 31. august 2019.
Fortidsminneforeningen deltar på barnas drømmedag på Akershus festning i Oslo. Møt Fortimus, mal på skjold og mur opp en ekte mur!

Kurs i restaurering av vindauge

Vindusrestaurering er populært - og slett ikke så vanskelig som du kanskje tror.
Praktisk istandsetjing: skjæring av glas, effektiv metode for fjerning av gamal kitt, innsetjing og kitting av glasruter. Maling med linoljemaling.

Urnesmedaljen til Jon Bojer Godal

Jon Bojer Godal med Urnesmedaljen, overrakt av Ola H. Fjeldheim fredag 23. august 2019.
Jon Bojer Godal ble fredag tildelt foreningens høyeste utmerkelse for sin iherdige innsats for de tradisjonelle bygningsfagene innen bygningsvernet.
<<  1 2 [34 5 6 7  >>