Olsok ved Nore stavkirkes 850-årsjubileum

Nore stavkirke i Numedal i Buskerud er 850 år i sommer. Velkommen til en vakker feiring. Foto:Fortidsminneforeningen
Vi inviterer til et døgn viet Nore stavkirke som gudshus og samlingspunkt i fortid og nåtid.

Representanskapsmøte i Troms 9.-11.juni

Årets reprsentantskapsmøte blir arrangert i Tromsø 9-11 juni. Her ser vi foreningens eiendom i Troms, den sjøsamiske gården Elvebakken. Foto: Fortidsminneforeningen
Fortidsminneforeningen arrangerer førstkommende helg sitt årlige representantskapsmøte, denne gangen i Tromsø.

Industrihistorisk byvandring i Brumunddal 6. mai kl. 1400

Traktorparade i Brumunddal
Turen vil ta oss rundt til en del av de tidligere industrilokalene som fortsatt er synlige i bybildet, men også noe av det som i dag er borte.

Skjending av verdifullt bymiljø i Sarpsborg

PROVOSERT: Leder av Fortidsminneforeningen, Reidar Stang, er provosert over forslaget til Betongbygg Eiendom. (Foto: Johnny Helgesen)
Fortidsminneforeningen i Sarpsborg har engasjert seg i skjebnen til en gammel bokhandel i St.Maries gate 107. Reidar Stang i foreningen bruker ordet skjending.Teksten er fra Sarpsborg Arbeiderblad

Vellykket møte på Kongsberg

Det kom 46 registrerte fremmøtte og alle satt til siste slutt i det viktige møtet på Kongsberg denne uken.
Det relativt nye lokallaget Kongsberg og Numedal i Buskerud avdeling var delarrangør i et viktig møte om kulturminner onsdag denne uken.

Denne gjengen gjør en flott innsats

Edvard Undall, rådgiver og bygningsvernkonsulent. Per - Willy Færgestad seniorrådgiver, håndverk. Kari Amundsen, direktør Museumstjenesten. Margret Lie Wessel, daglig leder. Ole Jakob Holt, kulturminnekonsulent og økobonde. Vegard Røhme, bygningsvernkonsu
Akershus bygningsvernsenter kan se tilbake på et imponerende år med mange viktige aktiviteter.

Gjenreis Ekserserhuset fra 1821 nå!

Høstutstillingen 1886 ble lagt til Ekserserhuset i Bergen, til stor indignasjon i Kristiania.
17 års ansvarsfraskrivelse er nok. Bergen lokallag krever nå gjenreising av Ekserserhuset, en viktig del av byens kulturliv på 1800-tallet. Siden 2001 har bygget ligget på et lager.

Ødelegger historisk felleskap

Utformingen av denne planlagte bebyggelsen mot Nedre Strandgate er urolig og mangler arkitektonisk kvalitet, mener Fortidsminneforeningen i Stavanger.
Det er sendt ut et nabovarsel for oppføring av to nye bygninger i Nedre Strandgate 40 og 44 i Stavanger.Både Fortidsminneforeningen, velforeningen Gamle Stavanger og naboene er veldig bekymret.

Museer på vidvanke?

Mandag 3. april kl 1900 inviterer vi sammen med HIFO Trøndelag til et debattmøte om de historiske museene i Trondheim.
«Tar man Trøndelag ut av Norgeshistorien er det bare permene igjen» sa Marvin Wiseth da han var trondheimsordfører i 1997. Men hvordan står det egentlig til med Trondheim som historisk by.

To nye lokallag på to uker!

Styret i Os lokallag: F.v. Gøril Eline Nordtvedt (vara), Ingebjørg Astrup (leder), Torill Keys (vara) og Jarl Aspaker (styremedlem). Ingerid Sulen (styremedlem) var ikke tilstede.
Økt lokalt engasjement gjør Fortidsminneforeningen til en enda sterkere stemme innen kulturminnevernet. Nå har vi også lokallag i Os og i Orkdal.
<<  25 26 27 28 29 [3031 32 33 34  >>