Kommentar til artikkel om Stiklestad

Kunsthistoriker Leif Maliks mener at det "åpenbart slik at det også blant dem som mener at både bautaen og dens historie bør hentes frem, finnes svært ulike posisjoner
Kunsthistoriker Leif Maliks er engasjert i hva Fortidsminneforeningen skal gjøre med den nedgravde nazibautaen på Stiklestad. Han har tidligere hatt innlegg i Fortidsvern om temaet.

Intens strid om jernbane gjennom Hamar

På Hamar raser debatten om hvor nytt dobbeltspor for Dovrebanen skal legges gjennom byen. Jernbaneverket har i sitt forslag til kommunedelplan lagt fram tre alternativer.

Vellykket seminar på Stiklestad

Margrethe Stang var en av foredragsholderne på Stiklestadseminaret.
27.- 28. oktober arrangerte Fortidsminneforeningen og Stiklestad Nasjonale Kultursenter (SNK) seminaret «Monument, minne og makt – Olavshaugen på Stiklestad frem mot 2030» på Stiklestad.

Foredrag om Meyers palé

Meyer palé i dag, etter gjenoppføring i Enebakk.
Norges flotteste bolig på 1720-tallet sto på Kongsberg i 200 år. I dag er det gjenreist i Enebakk.

Gammeldags jul på Vøienvolden gård

Gammeldags jul på Vøienvolden gård 27. november
Byens koseligste julemarked finner du på Vøienvolden gård første søndag i advent.

Håndverksformidling på Vøienvolden

Videreføring av kunnskap og å gjøre unge bevisst på tradisjonshåndverk er viktig for fremtiden.
Mandag 13. september fikk vi besøk av Gamlebyen skole. De besøkte oss i forbindelse med vårt Formidlingsprosjekt, som er en svært viktig del av vårt arbeid med bygningsvern.

Prisutdeling i Buskerud

17.november blir det prisutdeling i det fredede kornmagasinet på Hønefoss.
"Godt vern om fortids byggekunst i Buskerud",

Risør kommune tok til vettet!

Slik skal Holmen i Risør bli, etter 14 års drakamp om det som kan kalles byens "indrefilet". Skjermdump fra Agderposten.
Planlagte funkisblokker midt i Risør havn er byttet ut med "småhus" (som riktignok ikke er så små) mer i stil med Risørs historiske bebyggelse.

Flere hundre gjorde Y-tegnet

Vi gjør Y-tegnet for et kulturminne av høy nasjonal verdi.
- Siste ord er ikke sagt i denne saken. Vi har fortsatt tid til å redde Y-blokka, sa Harald Nissen, leder for Miljøpartiet De Grønne i Oslo. Over 300 møtte opp for å slå ring om bygget.

Verneprisen til muslimsk samfunn i Trondheim

Leder for Den trønderske avdeling, Margrethe Stang, hadde i går gleden av å dele ut Fortidsminneforeningens bevaringspris for 2016 til representanter for Muslim Society Trondheim. Foto: Merethe Skjelfjord Kristiansen
Kjøpmannsgata 53/55 og Muslim Society Trondheim ble i går tildelt Fortidsminneforeningensverne bevaringspris for restaureringen av Kjøpmannsgata 53/55 i Trondheim.
<<  29 30 31 32 33 [3435 36  >>