Vellykket seminar på Stiklestad

Margrethe Stang var en av foredragsholderne på Stiklestadseminaret.
27.- 28. oktober arrangerte Fortidsminneforeningen og Stiklestad Nasjonale Kultursenter (SNK) seminaret «Monument, minne og makt – Olavshaugen på Stiklestad frem mot 2030» på Stiklestad.

Foredrag om Meyers palé

Meyer palé i dag, etter gjenoppføring i Enebakk.
Norges flotteste bolig på 1720-tallet sto på Kongsberg i 200 år. I dag er det gjenreist i Enebakk.

Gammeldags jul på Vøienvolden gård

Gammeldags jul på Vøienvolden gård 27. november
Byens koseligste julemarked finner du på Vøienvolden gård første søndag i advent.

Håndverksformidling på Vøienvolden

Videreføring av kunnskap og å gjøre unge bevisst på tradisjonshåndverk er viktig for fremtiden.
Mandag 13. september fikk vi besøk av Gamlebyen skole. De besøkte oss i forbindelse med vårt Formidlingsprosjekt, som er en svært viktig del av vårt arbeid med bygningsvern.

Prisutdeling i Buskerud

17.november blir det prisutdeling i det fredede kornmagasinet på Hønefoss.
"Godt vern om fortids byggekunst i Buskerud",

Risør kommune tok til vettet!

Slik skal Holmen i Risør bli, etter 14 års drakamp om det som kan kalles byens "indrefilet". Skjermdump fra Agderposten.
Planlagte funkisblokker midt i Risør havn er byttet ut med "småhus" (som riktignok ikke er så små) mer i stil med Risørs historiske bebyggelse.

Flere hundre gjorde Y-tegnet

Vi gjør Y-tegnet for et kulturminne av høy nasjonal verdi.
- Siste ord er ikke sagt i denne saken. Vi har fortsatt tid til å redde Y-blokka, sa Harald Nissen, leder for Miljøpartiet De Grønne i Oslo. Over 300 møtte opp for å slå ring om bygget.

Verneprisen til muslimsk samfunn i Trondheim

Leder for Den trønderske avdeling, Margrethe Stang, hadde i går gleden av å dele ut Fortidsminneforeningens bevaringspris for 2016 til representanter for Muslim Society Trondheim. Foto: Merethe Skjelfjord Kristiansen
Kjøpmannsgata 53/55 og Muslim Society Trondheim ble i går tildelt Fortidsminneforeningensverne bevaringspris for restaureringen av Kjøpmannsgata 53/55 i Trondheim.

Stygg rivesak i Drammen

En ny rivesak er under oppseiling i Drammen. Lokallaget til Fortidsminneforningen er tidlig ute og tar opp kampen.

Beste sesong på Borgund

På Borgund ser det ut til å bli den beste sesongen gjennom tidene med fem millionar kroner i omsetnad per 31. august.
<<  30 31 32 33 34 [3536 37  >>