Restaurering på gamle Odnes hotel

Kulturminnedagene 2016 som arrangeres over hele Europa ble også markert på gamle Odnes hotell, Søndre Land i Oppland.

Kokkehaugvandring

Kokkehaugen ved industristedet Tistedal utenfor Halden har sitt navn fra kjøkkenhagen til Veden herregård. Torsdag 8. september inviteres du til å bli kjent med folk og hus i et gammelt arbeiderstrøk.

Så enkelt og så tragisk

Så enkelt og så tragisk er det, skriver kunsthandler Hans Ricard Elgheim om Nasjonalgalleriets skjebne i dette innlegget.

Hærverk ved Holdhus gamle kyrkje

Politiet sikrer spor ved Holdhus gamle kirke søndag 7. august.
15 graver ble vandalisert ved Holdhus gamle kyrkje

"Landets mest fotograferte stabbur" er reddet

Et 350 år gammelt stabbur på Botn skysstasjon i Vinje i Telemark skal nå reddes fra ytterligere forfall - takket være mange gode krefter.

Gratulerer med dagen!

Vi feirer 17. Mai med dette vakre, nasjonalromantiske bildet i foreningens eie: "Fra Stalheim", malt av Joachim Frich i 1843, året før Fortidsminneforeningen ble grunnlagt, med Frich i en aktiv rolle.

Nasjonalgalleriet: Et umistelig monument

En levende by er en by som kultiverer sin hukommelse – ikke minst i form av sine offentlige institusjoner og felles monumenter.

Høyt spill om kulturminneforvaltningen

Når «nasjonal verdi» er blitt viktigste målestokk for kulturminner, er det i praksis også fritt fram for riveivrige lokalpolitikere. Kulturminneforvaltningen er satt ut av spill.

Private eiere får hjelp

Det er private eiere som står for den daglige forvaltningen av de aller fleste kulturminner og kulturmiljøer her i landet.

Folkevandring til perle under restaurering

I samarbeid med Akershus fylkeskommune gjennomførte avdelingen en svært vellykket ekskusjon til fantastiske Mariero i Vollen.
<<  31 32 33 34 35 [3637  >>