Folkevandring til perle under restaurering

I samarbeid med Akershus fylkeskommune gjennomførte avdelingen en svært vellykket ekskusjon til fantastiske Mariero i Vollen.

Skolen som ble krigsfangeleir

Foto: Odd Arne Rudi
Tirsdag 26. april er det folkemøte for å hindre riving av gamle Rogne skule i Øystre Slidre, et bygg som er del av vår nasjonale krigshistorie, viste et dykk i arkivet.

Hvordan unngå "blokksjokk"? Kjør debatt!

Er prosessene rundt byplanlegging og andre byggesaker blitt så kompliserte at det går på demokratiet løs?

Kulturminner for alle – tilskudd til istandsetting og tradisjonshåndverk

Fortidsminneforeningen har mottatt midler fra Sparebankstiftelsen DNB, og igangsetter prosjektet "Kulturminner for alle" i august 2016. Prosjektet skal styrke våre håndverkstradisjoner, og vil opprett

Truls Aslaksby og Lars Roede er årets Bypatrioter

Lars Roede og Truls Aslaksby har vært aktive, utadvendte og kunnskapsrike medlemmer av Fortidsminneforeningen i Oslo og Akershus i en årrekke. Nå hedres de av Oslo Byes Vel med prisen bypatrioten.

Gratulerer med dagen!

Vi feirer 17. Mai med dette vakre, nasjonalromantiske bildet i foreningens eie: "Fra Stalheim", malt av Joachim Frich i 1843, året før Fortidsminneforeningen ble grunnlagt, med Frich i en aktiv rolle.

Stavanger vil ha monsterblokk her

Slik ser Stavanger kommune for seg framtidige Løkkeveien: et sporadisk plassert høyhus på inntil ti etasjer, midt i et område som i dag består av småhusbebyggelse.

Fem nye medarbeidere i Oslo

I løpet av våren og sommeren vil 5 nye ansatte være på plass i Dronningens gate 11 i Oslo, noe som vil øke antall ansatte i Fortidsminneforeningen til totalt 21.
<<  32 33 34 35 36 [37