Halden: Liten grenseby med stor historie

Norges første industribedrift. Norges eldste teaterscene. Norges mest intakte fengsel fra 1800-tallet. Lystgårder. En praktfull 1600-tallsfestning! Skrytelista til "empirebyen" Halden er lang.

Afternoon Tea i Lillingstonheimen i Fjaler

Lillingstonheimen har navet sitt etter den engelske overklassefamilien Lillingston som bodde her fra 1880 til 1968
Opplev foreininga sin flotte eigedom Lillingstonheimen i Tysse i Fjaler søndag 28. juli.

Ekstrem gjenbruk: Tysk bunker ble hytte

Arkitektparet Randi Grimeland og Nils Røsvik er svært fornøyde med resultatet. Praktisk talt alle fasadeflater på bunkeren og påbyggene er vedlikeholdsfrie. Betongen er ubehandlet, det er også treverket på påbygget.
«Vi ser med spenning fram til gjenbruk av dette kulturminnet». Slik lød meldingen fra fylkeskommunen da Randi Grimeland og Nils Røsvik gikk i gang med å forvandle en tysk bunker til ferieparadis.

Jubileumskonsert i Holdhus kyrkje

Fusa lokallag inviterer til konsert i Holdhus kyrkje 21. juli.
Velkommen til jubileumskonsert med Torstein Hatlevik med følgje i Holdhus gamle kyrkje sundag 21. juli. Gled deg til opera, folkesonger og mer.

Teater på Gulsvik sag i Buskerud

Sjur Heglund har satt i stand Gulsvik sag, og inviterer til teater og kunstutstilling.
Forestillinger 21/7, 27. og 28/7, 3. og 4/8 – kl. 12 og 15

Rundtur på Hadeland 31. august

Espen Bonsak viser oss den gamle restaurerte frakteskuta MS Brandbu, som seilte på Randsfjorden fra 1907 og utover på 1950 tallet.
Vestoppland lokallag av Fortidsminneforeningen arrangerer rundtur med buss til kulturminner på Hadeland.

Jubileumskonsert i Logtun kirke 17.juli

Logtun steinkirke ligger på Frostahalvøya, på samme sted som Frostatinget ble holdt. Antakelig har både Frostatingets segl og lovboken vært oppbevart i en kiste i kirken
Sommerkonsert med operasanger Åse Rakel Bøhn i Logtun kirke 17. juli kl. 19. Arrangementet er et samarbeid med lokallaget og Frosta kommune.

Urnesmedaljen til Kristen Grieg Bjerke

Margrethe C. Stang og Kristen Grieg Bjerke etter utdelingen under Fortidsminneforeningens 175. representantskapsmøte i Hamar i mai 2019.
Han har vært generalsekretær i foreningen, kan kalles Kulturminnefondets "far" og stiftet nylig et nytt lokallag: Urnesmedaljen til Kristen Grieg Bjerke er høyst fortjent!

Handverksdag på Sunnmøre Museum

Sunnmøre museum
23. juni blir det handverksdag på Sunnmøre Museum

Foredrag, Olsokvesper og Draumkvedet i Nore stavkirke

Legg turen til Nore stavkirke Olsok 29. juli, til foredrag, vesper og konsert.
Olsok fyller vi Nore stavkirke med foredrag om en sølvskatt, middelaldergudstjeneste og vakker konsert.
<<  1 2 3 [45 6 7 8  >>