Open dag i Gamle Innvik Ullvarefabrikk

Velkommen til ein innhadsrik dag på ullvarefabrikken i Innvik 31.8.

Rivevedtaket er basert på en rekke feil og mangler

Y-blokken er vedtatt revet, og i oktober kan det skje, om klagene på vedtaket ikke blir tatt til følge.
I klagen ber Fortidsinneforeningen om oppsettende virkning - at rivingen ikke skal begynne for alle klagene er behandlet.

I dette huset ble Arbeiderpartiet stiftet i 1887. Nå kan det bli revet

Sigholts Minde - huset der Arbeiderpartiet ble stiftet 21. august 1887.
Ny på Rødlista: "Sigholts Minde" kan bli solgt og erstattet med en blokk. Med det vil et kulturminne av nasjonal betydning forsvinne.

Konsert med Klangturneen i Rødven kirke

Klangturneen med Edvard Hoem og Henning Sommero kommer til Rødven kirke 20.9.

Nykomponert musikk fra klosterruinene

Maren M. Selvaag, her ved Tautra klosterruin, spiller nykomponert jazzmusikk på fire av Fortidsminneforeningens eiendommer i august og september.
Foreningen går nye veier: Opplev historien vår gjennom musikk spesialkomponert for fire av våre historiske eiendommer i Trøndelag: Munkeby, Hustad, Reinskloster og Tautra. Premiere 8. august.

Urpremiere: Verdsmusikk i Finnesloftet

Få med deg en unik musikkopplevelse i det over 700 år gamle Finnesloftet på Voss.
Me ynskjer velkomen til urpremiere av tingingsverket ”Det er så fagert i Finnesloftet” 18. august!

Bygger prammen som revolusjonerte kystlivet

I teltet på Damskipsbrygga er det tre båter i ulike stadier av byggeprosessen, slik at deltakerne får prøvd seg på alle deler av prambyggingen. Foto: Lars Erik Haugen
Å bygge en 1700-tallspram på en snau uke – med tradisjonelle teknikker – det er målet når en gjeng unge håndverkere i disse dager er samlet til prambygging under Risør Trebåtfestival.

Halden: Oppusset gravsted avdukes

Svein Norheim,Jens Bakke og Tor Hernes gir støpejernsgjerdet et siste strøk Bengalakk.
Kanselliråd og eidsvollsmann Carl Adolph Dahls gravsted i Halden er blitt pusset opp av Fortidsminneforeningen.

Foredrag og konsert med nordmørske folketoner i Kvernes stavkirke

Velkommen til konsert med Henning Sommerro og Anders Larsen i Kvernes stavkirke.
Det starter med kulturminneforedrag i Klippen, etterfulgt av konsert i Kvernes stavkirke.

Kulturminnedag på Botn skysstasjon

Stabburet fra 1600-tallet under restaurering og Botn skysstasjon, sett fra stabburet.
Velkommen til en fin dag på Botn, og se ikonet langs vegen over Haukelifjell som nå er restaurert til fordums prakt.
<<  1 2 3 [45 6 7 8  >>