Den materielle arven etter det kvenske og samiske

Foredrag på Tromsø bibliotek og byarkiv 30. oktober

Møte for eiere av verneverdige hus i Drammen og omegn

Foto: Drammensbiblioteket
Torsdag 7. november inviterer Drammen og omegn lokallag til møte spekket med informasjon om hvordan du best tar vare på et gammelt hus.

Kioskene i Tromsø

Hør om Tromsøs rike kioskhistorie og om hvordan de satt sitt preg på byen

Treff Fortidsminneforeningen i Alvdal

Under Mandelpotetfestivalen i Alvdal kan du hilse på frivillige i Fortidsminneforeningen og få tips om hvordan du kan ta vare på gamle vinduer

Åpent hus på Jorderik

Jorderik er både et enestående kulturminne og Fortidsminneforeningens nye pilotprosjekt. På lørdag kan du ta turen innom!

Foreninga fekk 1100-talskyrkje i jubileumsgåve

Styreleiar Margrethe C. Stang (t.v.) og riksantikvar Hanna Geiran med gåvebrevet etter overrekkingen.
Kva er ei passande gåve til ein 175-åring, spurde dei seg hjå Riksantikvaren. Den eldste steinbygningen i Sogn, var svaret! Sundag vart Hove kyrkje i Vik høgtidleg overrekt Fortidsminneforeninga.

Eit omstridt livsverk: Blix si restaurering av Hove

Tekning av Peter A. Blix, 1880-talet, i dag del av Riksantikvaren og Fortidsminneforeninga sitt tekningsarkiv.
Han vart Hovekyrkja sin redningsmann, men Peter A. Blix’ restaurering av denne mellomalderskatten i Vik i Sogn fekk óg sterk fagleg kritikk.

Kurs i tilstandsanalyse

Buskerud Bygningsvernsenter inviterer til kurs i tilstandsanalyse i Elstergården.
Buskerud Bygningsvernsenter inviterer til kurs i tilstandsanalyse i Elstergården på Spiraltoppen i Drammen.

Besøk historiske eiendommer under Bergen kulturnatt

Under Bergen kulturnatt 13.9. kan du besøke både Stranges Stiftelse, Corps de Garde på Klosteret og Nonneseter

Nidaros Pilegrimskoret i Kvernes stavkirke

Konsert i Kvernes stavkirke 22. september.
Velkommen til konsert med Nidaros Pilegrimskoret Schola Sanctae Sunnivae søndag 22. september kl. 16.00.
<<  1 2 3 [45 6 7 8  >>