Tidebønn og foredrag om smijernskunsten i Uvdal stavkirke

Hva forteller smijernsornamentikken på middelalderens kirkedører?
Tidebønn er en form for gudstjeneste som er så å si uendret fra den tiden stavkirken ble bygget i 1168.

Foredrag om kirken og konstruksjonen i Uvdal stavkirke

Mattias Helje lærer deg om spikerens historiske betydning.
Foredrag med Roald Renmælmo og Mattias Helje i Uvdal stavkirke under Middelalderuka i Numedal.

Fredningsgrensene i Norge bør endres

Steinvikholm var Den katolske kirkens siste skanse i Norge, med erkebiskopens flukt fra landet i 1537.
Hva med en flytende grense? Tenk om for eksempel alle bygg som var mer enn 300 år gamle var automatisk fredet.

Global innsats fra en glassveranda

– Å bruke tid og krefter på å reparere og istandsette er i seg selv en handling som går mot forbrukskulturen, hvis vi ser det i et større bilde, sier Pål Seppelæ. Sammen med kona lever og ånder han for gården Lillestu i Koppang.
For Pål Seppelæ må både hodet og hånden være med for at han skal føle seg som et helt menneske. På Lillestu gård i Stor-Elvdal i Hedmark henger bygningsvern og filosofi tett sammen.

39 nye prosjekter har fått tilskudd i 2019 - se hele lista!

Helge Skinnes setter i stand en husmannsstue fra 1700-tallet, og har blant annet fått midler fra Kulturminner for alle.
Husmannsstua til Helge Skinnes i Kongsberg er ett av de 39 prosjektene som deler en pott på fem millioner kroner.

Urnesmedaljen til Marit Bøen for 40 års innsats for verdsarven Urnes stavkyrkje

Marit Bøen har akkurat fått Urnesmedaljen overrakt av Trude Knutzen Knagenhjelm, medlem av foreningens hovedstyre. Foto: Merete Winness
Som nabo til denne nasjonalskatten frå tidleg på 1100-tallet har Marit Bøen vore oppsynskvinne, brannvakt, guide og bidratt til forskning. Tusen takk for ein formidabel innsats!

Et forfatterhjem i Trysil: Tilbake til Mora gård

For fem år siden overtok Silje Moren slektsgården Mora i Trysil. Siden har hun og ektemannen restaurert hovedhuset: Moderne overflater er fjernet og originale paneler og farger hentet frem. Til høyre lyspeisen i biblioteket.
- Restaureringen av Mora gård har vært en reise i slektsforskning, sier Silje Moren om de fem årene som som har gått siden hun "kom hjem".

Besøk en av foreningens historiske attraksjoner i sommer!

Tar du turen gjennom Numedal i sommer er du velkommen innom Uvdal stavkirke i Nore og Uvdal kommune.
Skal du på ferietur i Norge i sommer? Legg turen innom en av våre mange besøkseiendommer - her er sesongoversikten.

Ledig stilling: Rådgiver for eiendomsforvaltning

Fortidsminneforeningen holder til i Magistratgården, Dronningens gate 11 i Oslo.
Vi søker rådgiver for forvaltning av Fortidsminneforeningens historiske eiendommer. Søknadsfrist 10. juni 2019.

Jazzkonsert i Moster gamle kyrkje.

Få med deg konsert i Moster gamle kyrkje, en av landets eldste.
Saxofonist Ole Jacob Hystad frå Stord saman med Haugesunds meisterpianist Svein Olav Herstad bør bli ei særeigen oppleving.
<<  1 2 3 4 [56 7 8 9  >>