Seminar på Hamar: Kulturminnevernet de neste 25 årene

Seminar 25. mai 2019
Klima- og miljøminister Ola Elvestuen er blant innleggsholderne når Fortidsminneforeningen inviterer til seminar om kulturminnevernets framtid lørdag 25. mai

17. MAI 1844: Ideen om å danne en fortidsminne-forening lanseres

Morgenbladet 17. mai 1844
Ideen til en «Forening for Kunst- og Fortids-Levinger» dukket opp på forsiden av Morgenbladet 17. mai 1844. Bak denne «Indbydelse» sto maleren Joachim Frich.

Jubileumskonsert i Hove steinkyrkje

I dette kyrkjerommet blir det stemningsfull song og musikk i juni.
Velkomen til jubileumskonsert med Helga Farestveit i Hove kyrkje laurdag 8. juni.

Boligfestival på Bygdøy folkemuseum i Oslo

Besøk Bygdøy folkemuseum 25. mai og møt håndverkerne.
25 mai arrangerer Bygg og Bevar, Fortidsminneforeningen og Norsk folkemuseum boligfestival for alle som er glad i gamle hus.

Foreningen tar over unikt skogfinnetorp

Foreningens hovedstyre og administrasjon på befaring i 2018 for å lære mer om både tilstand og bruksmuligheter.
Statskog forærer Fortidsminneforeningen et fredet skogfinnetorp. Med det får vi ikke bare vår første eiendom i Hedmark – vi får også et av landets ti mest verdifulle kulturlandskap!

En hagebenk for rangel og makt

«Den grønne benk» har begynt sin forvandling, fra blå til sin opprinnelige grønnfarge. Men først skal møbel-restaurerer Hanne Kari Bjørk gjøre nødvendige reparasjoner på benken i verkstedet på Grünerløkka i Oslo.
Benken er verken elegant eller god å sitte på. Likevel søkte vi eksperter for å sette den i stand. Det enkle hagemøbelet representerer nemlig historien om kulturminnevernets gutteklubb med stor G!

Jubileumsseminar og bisp

Salen i Magistratgården, Fortidsminneforeningens hovedkontor i Oslo.
Hvert år inviterer vi til bisp i anledning foreningens stiftelsesdag 16. desember 1844. I jubileumsåret utvider vi med seminar samme dag.

Urnesmedaljen til Hans Marumsrud

En fornøyd mottaker av Urnesmedaljen, Hans Marumsrud, flankert av Fortidsminneforeningens styreleder Margrethe C. Stang og direktør for Norsk Håndverksinstitutt Eivind Falk.
6. mai kunne styreleder Margrethe C. Stang overrekke vår høyeste utmerkelse til en som har betydd enormt mye for selve håndverkets status innen kulturminnevernet: Gratulerer til Hans Marumsrud.

«Vi må tenke på bygningene, ikke hvem som eier dem»

Sigrid Skarstein, leder for Finnmark avdeling, bor i Vadsø. Her er ved et av de mange prosjektene hun har jobbet med: Bietilæanlegget, og ble fredet i 1990. Anlegget har totalt fem fredede bygn
– Energi, svarer Sigrid Skarstein. Det er energi hun får tilbake som leder for Finnmark avdeling. Og det trenger hun: Syv timer i bil bruker hun en sommerdag for å verve noen medlemmer i Honningsvåg.

Byvandring i Bergen: Gågaten - forsømt bykulturhistorie?

Gågaten i Bergen
Bergen lokallag inviterer til medlemsmøte/åpent møte og byvandring med professor Geir Atle Ersland.
<<  2 3 4 5 6 [78 9 10 11  >>