Foreningen tar over unikt skogfinnetorp

Foreningens hovedstyre og administrasjon på befaring i 2018 for å lære mer om både tilstand og bruksmuligheter.
Statskog forærer Fortidsminneforeningen et fredet skogfinnetorp. Med det får vi ikke bare vår første eiendom i Hedmark – vi får også et av landets ti mest verdifulle kulturlandskap!

En hagebenk for rangel og makt

«Den grønne benk» har begynt sin forvandling, fra blå til sin opprinnelige grønnfarge. Men først skal møbel-restaurerer Hanne Kari Bjørk gjøre nødvendige reparasjoner på benken i verkstedet på Grünerløkka i Oslo.
Benken er verken elegant eller god å sitte på. Likevel søkte vi eksperter for å sette den i stand. Det enkle hagemøbelet representerer nemlig historien om kulturminnevernets gutteklubb med stor G!

Jubileumsseminar og bisp

Salen i Dronningens gate blir for liten til årets jubileumsbisp, men Gamle Festsal, Domus Academica, i Universitetet i Oslo er ingen dårlig erstatning. Velkommen 16. desember!
Hvert år inviterer vi til bisp i anledning foreningens stiftelsesdag 16. desember 1844. I jubileumsåret utvider vi med seminar samme dag.

Urnesmedaljen til Hans Marumsrud

En fornøyd mottaker av Urnesmedaljen, Hans Marumsrud, flankert av Fortidsminneforeningens styreleder Margrethe C. Stang og direktør for Norsk Håndverksinstitutt Eivind Falk.
6. mai kunne styreleder Margrethe C. Stang overrekke vår høyeste utmerkelse til en som har betydd enormt mye for selve håndverkets status innen kulturminnevernet: Gratulerer til Hans Marumsrud.

«Vi må tenke på bygningene, ikke hvem som eier dem»

Sigrid Skarstein, leder for Finnmark avdeling, bor i Vadsø. Her er ved et av de mange prosjektene hun har jobbet med: Bietilæanlegget, og ble fredet i 1990. Anlegget har totalt fem fredede bygn
– Energi, svarer Sigrid Skarstein. Det er energi hun får tilbake som leder for Finnmark avdeling. Og det trenger hun: Syv timer i bil bruker hun en sommerdag for å verve noen medlemmer i Honningsvåg.

Byvandring i Bergen: Gågaten - forsømt bykulturhistorie?

Gågaten i Bergen
Bergen lokallag inviterer til medlemsmøte/åpent møte og byvandring med professor Geir Atle Ersland.

«Når jeg snakker om stavkirken og foreningen så snakker jeg om det som en kulturskatt»

Ann-Kristin er glødende opptatt av å gjøre Kvernes stavkirke mer kjent, og særlig ønsker hun å vekke interessen hos barn og unge.
Som ny driftsansvarlig for Kvernes stavkirke fra 2018 bruker Ann-Kristin Sørvik all sin energi og fantasi på å gjøre severdigheten utenfor Kristiansund enda mer synlig i hele regionen.

Et utsatt kulturminne trenger din nominasjon

Foreningen Storfjordens Venner på Sunnmøre ble tildelt  den prestisjefylte EUs kulturminnepris/Europa Nostra Awards 2016.
Europa Nostra annonserer i disse dager sitt program «7 Most Endangered» også kjent som «Europas 7 mest utsatte kulturminner».

Bergen: Foredrag om kulturnminnemeldingen

Statssekretær Sveinung Rotevatn.
Ny kulturminnemelding er under arbeid. Møt statssekretær Sveinung Rotevatn i Klima- og miljødepartementet til foredrag og debatt i Bergen 24. april.

«Vi må formidle det positive i bevaring, ikke komme med pekefingeren»

– Jeg er interessert i bevaringsgrepene og alle de historiske lagene i en bygning, sier Kristian Reinfjord. Arbeidsplassen hans er Domkirkeodden, med Hamardomen, som en av museets 60 bygninger
Arbeidsplassen hans er en kirkeruin fra 1100-tallet, men Kristian Reinfjord brenner for hele bygningsarven vår. – Også et husbankhus kan være verneverdig, men får lite oppmerksomhet.
<<  3 4 5 6 7 [89 10 11 12  >>