«Når jeg snakker om stavkirken og foreningen så snakker jeg om det som en kulturskatt»

Ann-Kristin er glødende opptatt av å gjøre Kvernes stavkirke mer kjent, og særlig ønsker hun å vekke interessen hos barn og unge.
Som ny driftsansvarlig for Kvernes stavkirke fra 2018 bruker Ann-Kristin Sørvik all sin energi og fantasi på å gjøre severdigheten utenfor Kristiansund enda mer synlig i hele regionen.

Et utsatt kulturminne trenger din nominasjon

Foreningen Storfjordens Venner på Sunnmøre ble tildelt  den prestisjefylte EUs kulturminnepris/Europa Nostra Awards 2016.
Europa Nostra annonserer i disse dager sitt program «7 Most Endangered» også kjent som «Europas 7 mest utsatte kulturminner».

Bergen: Foredrag om kulturnminnemeldingen

Statssekretær Sveinung Rotevatn.
Ny kulturminnemelding er under arbeid. Møt statssekretær Sveinung Rotevatn i Klima- og miljødepartementet til foredrag og debatt i Bergen 24. april.

«Vi må formidle det positive i bevaring, ikke komme med pekefingeren»

– Jeg er interessert i bevaringsgrepene og alle de historiske lagene i en bygning, sier Kristian Reinfjord. Arbeidsplassen hans er Domkirkeodden, med Hamardomen, som en av museets 60 bygninger
Arbeidsplassen hans er en kirkeruin fra 1100-tallet, men Kristian Reinfjord brenner for hele bygningsarven vår. – Også et husbankhus kan være verneverdig, men får lite oppmerksomhet.

Grove riveplaner i Sarpsborg kommune

Sarpsborg kommune vil rive dette huset
Borregaard ønsker å rive Borregaardsveien 2. Den beskrives som falleferdig og en risiko. Fortidsminneforeningens Reidar Stang har en helt annen oppfatning etter å ha inspisert boligen.

Kurs i prambygging i Risør

Trebåtfestivalen og Fortidsminneforeningens program Kulturminner for alle rigger nå til en eksklusiv workshop. En pram skal bygges på en uke.

Bli med på kurs i prambygging på Trebåtfestivalen i Risør i sommer

Trebåtfestivalen og Fortidsminneforeningens program Kulturminner for alle rigger nå til en eksklusiv workshop for unge håndverkere med kurs i prambygging. Målet er å bygge en pram på en uke!

– Å besøke Borgund skal være både magisk og bærekraftig

Daglig leder Tanna Gjeraker tok i mot 50 000 besøkende til Borgund stavkirke og besøkssenterI I 2019 satses det videre på miljøvennlig drift.
Med 50 000 besøkende i fjor er Borgund stavkirke foreningens mest populære attraksjon. 15. april åpner det som kan bli nok en rekordsesong for Tanna Gjeraker.

Urnesmedaljen tildelt arkitekt Lars Roede

Lars Roede med Urnesmedaljen på brystet, overrakt av styreleder Margrethe C. Stang lørdag 6. april, hedersmottakerens 75-årsdag. Foto: Merete Winness
Arkitekt Lars Roede mottok lørdag Urnesmedaljen for sin omfattende innsats for kulturminnevernet - og det på sin egen 75-årsdag!

Vi søker guider i stavkirkene Nore og Uvdal

Uvdal stavkirke ligger i tilknytning til Nore og Uvdal bygdetun. Her fra kirkens 850-årsfeiring sommeren 2018.
Vil du være Fortidsminneforeningens ansikt utad i sommer? Bli omviser i stavkirkene Nore og Uvdal i Buskerud!
<<  3 4 5 6 7 [89 10 11 12  >>