«Vi må tenke på bygningene, ikke hvem som eier dem»

Sigrid Skarstein, leder for Finnmark avdeling, bor i Vadsø. Her er ved et av de mange prosjektene hun har jobbet med: Bietilæanlegget, og ble fredet i 1990. Anlegget har totalt fem fredede bygn
– Energi, svarer Sigrid Skarstein. Det er energi hun får tilbake som leder for Finnmark avdeling. Og det trenger hun: Syv timer i bil bruker hun en sommerdag for å verve noen medlemmer i Honningsvåg.

Byvandring i Bergen: Gågaten - forsømt bykulturhistorie?

Gågaten i Bergen
Bergen lokallag inviterer til medlemsmøte/åpent møte og byvandring med professor Geir Atle Ersland.

«Når jeg snakker om stavkirken og foreningen så snakker jeg om det som en kulturskatt»

Ann-Kristin er glødende opptatt av å gjøre Kvernes stavkirke mer kjent, og særlig ønsker hun å vekke interessen hos barn og unge.
Som ny driftsansvarlig for Kvernes stavkirke fra 2018 bruker Ann-Kristin Sørvik all sin energi og fantasi på å gjøre severdigheten utenfor Kristiansund enda mer synlig i hele regionen.

Et utsatt kulturminne trenger din nominasjon

Foreningen Storfjordens Venner på Sunnmøre ble tildelt  den prestisjefylte EUs kulturminnepris/Europa Nostra Awards 2016.
Europa Nostra annonserer i disse dager sitt program «7 Most Endangered» også kjent som «Europas 7 mest utsatte kulturminner».

Bergen: Foredrag om kulturnminnemeldingen

Statssekretær Sveinung Rotevatn.
Ny kulturminnemelding er under arbeid. Møt statssekretær Sveinung Rotevatn i Klima- og miljødepartementet til foredrag og debatt i Bergen 24. april.

«Vi må formidle det positive i bevaring, ikke komme med pekefingeren»

– Jeg er interessert i bevaringsgrepene og alle de historiske lagene i en bygning, sier Kristian Reinfjord. Arbeidsplassen hans er Domkirkeodden, med Hamardomen, som en av museets 60 bygninger
Arbeidsplassen hans er en kirkeruin fra 1100-tallet, men Kristian Reinfjord brenner for hele bygningsarven vår. – Også et husbankhus kan være verneverdig, men får lite oppmerksomhet.

Grove riveplaner i Sarpsborg kommune

Sarpsborg kommune vil rive dette huset
Borregaard ønsker å rive Borregaardsveien 2. Den beskrives som falleferdig og en risiko. Fortidsminneforeningens Reidar Stang har en helt annen oppfatning etter å ha inspisert boligen.

Kurs i prambygging i Risør

Trebåtfestivalen og Fortidsminneforeningens program Kulturminner for alle rigger nå til en eksklusiv workshop. En pram skal bygges på en uke.

Bli med på kurs i prambygging på Trebåtfestivalen i Risør i sommer

Trebåtfestivalen og Fortidsminneforeningens program Kulturminner for alle rigger nå til en eksklusiv workshop for unge håndverkere med kurs i prambygging. Målet er å bygge en pram på en uke!

– Å besøke Borgund skal være både magisk og bærekraftig

Daglig leder Tanna Gjeraker tok i mot 50 000 besøkende til Borgund stavkirke og besøkssenterI I 2019 satses det videre på miljøvennlig drift.
Med 50 000 besøkende i fjor er Borgund stavkirke foreningens mest populære attraksjon. 15. april åpner det som kan bli nok en rekordsesong for Tanna Gjeraker.
<<  3 4 5 6 7 [89 10 11 12  >>