Kan redde stavkirkeforskningen

-Vi er i praksis et museum, men har så langt ikke fått svar på våre søknader om museumsstatus. Får vi det, kan vil vi forske på stavkirkene.

Fortidsminneforeningen er klar for å ta en ledende rolle i stavkirkeforskningen dersom vi får status som museum. Foreningen har søkt flere ganger, men har møtt manglende forståelse for at driften og eierskapet til blant annet våre åtte stavkirker i praksis er muesumsdrift.

Etter Vårt Lands avslørende artikkel sist lørdag har mer enn 30 000 rast på Facebook over Kulturdepartementets holdning. Gjennomgangsmelodien er denne: Det går ikke an å la vår arv og Norges kultur ligge brakk på denne måten.

Foreningen er parat til å forske på kirkene, og har et foreløpig anslag på 13 millioner i året til museumsdriften. Ingen i fagmiljløene tror i dag at stavkirkeforskningen blir løftet frem der den hører hjemme, hvis ikke Fortidsminneforeningen får status som museum.

Last ned: Les hele saken i Vart Land

Last ned: Vart Lands avsloringer