Vil du jobbe i Fortidsminneforeningen?

Foreningen er inne i en tid med høy aktivitet på mange fronter. Nå søker vi to nye medarbeidere: rådgiver myndighetskontakt og rådgiver eiendomsutvikling. Søknadsfrist 11. mars 2019

Fortidsminneforeningen er verdens eldste frivillige kulturminneorganisasjon, og har nesten 7000 medlemmer rundt om i landet. Vi arbeider med kulturminnesaker på mange nivåer, både gjennom formidling, politisk arbeid og drift av våre eiendommer. Det er stor aktivitet rundt om i våre 45 lokallag, 17 avdelinger og hovedadministrasjonen i Oslo. Fortidsminneforeningen er verdens eldste frivillige kulturminneorganisasjon, og har nesten 7000 medlemmer rundt om i landet. Vi arbeider med kulturminnesaker på mange nivåer, både gjennom formidling, politisk arbeid og drift av våre eiendommer. Det er stor aktivitet rundt om i våre 45 lokallag, 17 avdelinger og hovedadministrasjonen i Oslo. Nå søker vi:

Rådgiver myndighetskontakt. (100%, fast)

Fortidsminneforeningen jobber opp mot nasjonale, regionale og kommunale myndigheter for å bidra til at kulturminner er en del av fremtidens Norge. Vi søker nå en medarbeider som skal gjøre oss til en enda bedre bidragsyter til demokratiet nasjonalt, regionalt og lokalt.

Sentrale arbeidsoppgaver:

• Organisere og drive politisk påvirkningsarbeid på nasjonalt nivå, i samarbeide med generalsekretær og fagavdelingene.
  • Utvikling og implementering av kulturminnepolitiske strategier i hele organisasjonen.
  • Gi støtte til regionavdelinger og lokallag i deres politiske arbeide og i vernesaker.
  • Øke kjennskapen til FMF og dens arbeide for kulturminner, miljø og bærekraftige steder blant politikere, rådgivere, forvaltning og opinionsledere.

Kvalifikasjoner:

• Erfaring fra arbeide med myndighetskontakt.
  • Erfaring fra frivillige organisasjoner.
  • God kjennskap til kulturminnefeltet.
  • Relevant høyere utdanning.
  • God kommunikator.
  • God lagspiller som samtidig kan jobbe selvstendig.

Den som skal lykkes i stillingen må være lagspiller, ha gode kommunikasjons- og samarbeidsevner og være utviklingsorientert, kontaktskapende og strukturert med evner til å arbeide både selvstendig og i grupper. En del reising må påregnes.

Rådgiver eiendomsutvikling, Museum og eiendom (100 %, fast)

Fortidsminneforeningen eier 40 verdifulle kulturhistoriske eiendommer, heriblant Steinvikholm festning, Borgund og Urnes stavkirker, Vøienvolden gård og to gårder på Røros. De fleste av eiendommene driftes som museumseiendommer, mens enkelte andre utvikles for mer variert bruk. Foreningens eiendommer skal utvikles både som lokale møteplasser og viktige reisemål. Med eiendommer som kan være opptil 880 år gamle blir bærekraft en selvfølgelig bærebjelke.

Vi søker nå en medarbeider med kompetanse på eiendomsutvikling og -drift, som skal inngå i museums- og eiendomsavdelingen i hovedadministrasjonen i Oslo.

Sentrale arbeidsoppgaver:

• Oppfølging av løpende byggeprosjekter. Det jobbes for tiden med bygg knyttet til tre av våre eiendommer, hvorav et verdensarvsenter tilknyttet Urnes stavkirke er det største.
  • Ansvar for aktivering av eiendommer som har andre bruksområder enn det rent museale.
  • Ansvar for utvikling og oppfølging av foreningens program for berging av bygninger gjennom eierskap, herunder rutiner for erverv, istandsetting og aktivering.

Kvalifikasjoner:

• Relevant høyere utdanning
  • Erfaring fra utvikling av eiendom
  • God kjennskap til kulturminnefeltet.
  • Erfaring fra utviklingsarbeid, økonomiske analyser og prosjektledelse er en fordel.
  • God formuleringsevne muntlig og skriftlig på norsk og engelsk.

Den som skal lykkes i stillingen må være en lagspiller, ha gode kommunikasjons- og samarbeidsevner og være utviklingsorientert, kontaktskapende og strukturert med evner til å arbeide selvstendig og i grupper. En del reising må påregnes, søker må ha førerkort.

Fortidsminneforeningen tilbyr:

• Et godt og kreativt arbeidsmiljø
  • Lønn etter kvalifikasjoner
  • Forsikrings- og pensjonsordning
  • Fleksibel arbeidstid

Søknad med CV sendes til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller Fortidsminneforeningen, Dronningens gate 11, 0152, innen 11. mars 2019.

For nærmere informasjon, kontakt generalsekretær Ola H.Fjeldheim Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. 91884386 (begge stillingene) eller leder for museums- og eiendomsavdelingen Merete Winness Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. 92247962 (rådgiver eiendomsutvikling)