Gode nyheter. Kjøpmannsgata 36 er i teorien reddet. Det foreligger ingen planer om riving lenger da politikerne valgte å beholde den gamle reguleringsplanen. Men inntil vi blir kjent med eiers konkrete planer for bygningen som nå står tom og forlatt, velger vi å beholde den på Rødlista. Politikerne kan igjen snu dersom bygget blir stående til ytterligere forfall.

Rødlista – hus i fare!

Over hele landet arbeider Fortidsminneforeningens fylkesavdelinger og lokallag for å redde verneverdige bygninger og andre kulturminner fra forfall eller riving. I Rødlista, foreningens sentrale register over verneverdige kulturminner i fare for å forsvinne, kan du lese om mange av disse, se aktuelle dokumenter og følge utviklingen i hver enkelt sak. Kontakt oss om du har forslag til nye kandidater til lista.

matrise ferdig mindre Side 1 beskj lite