Steinvikholm slott ligger i Stjørdal kommune i Nord-Trøndelag.

Slottet ble påbegynt i 1525 av erkebiskop Olav Engelbrektsson, og ble brukt av ham som et fast tilfluktssted i de dramatiske årene han var i opposisjon til Christian III.
Mange av Nidarosdomens kostbarheter, blant annet Hellig Olavs skrin, ble oppbevart på Steinvikholm i denne perioden

Etter reformasjonen i 1537 ble den brukt som lensherreresidens fram til 1575, da den ble forlatt, og lokalbefolkningen forsynte seg med stein fra området.
Foreningen kjøpte slottet i 1894, og den ble gravd ut og konservert fram til 1900. Den står fremdeles slik den dag i dag.

I august hvert år arrangerer Steinvikholm musikkteater en historisk inspirert operaoppsetting ved ruinene. Besøk Musikkteaterets nettsted her: http://operatrondelag.no/

Utleie
På Steinvikholm har vi to tårn som kan leies til mindre arrangement. Vi kan også tilrette for omvisning eller foredrag på eiendommen.
Ta kontakt med Den trønderske avdeling, dentronderske@fortidsminneforeningen.no eller daglig leder, tlf. +47 992 59 072

Steinvikholm slott from Bernt Kulseth on Vimeo.

TILLEGGSINFORMASJON

Besøk
Utleie

Sesong

01.07-16.08

E-post

7510 Skatval

Voksen NOK 50,-
Student/pensjonist NOK 20,-

Merknader til besøkende

Åpen for omvisning hele året kontakt, Karl Morten Steinvik, tlf. 917 00 175 .