Bygningsverndag i Trysil

Publisert 23.06.2020

Vil du vite mer om istandsetting av gamle bygninger? Da skal du ta veien til Trysil bygdetun lørdag 4. juli, der Fortidsminneforeningen og Anno Museum Trysil Engerdal arrangerer bygningsverndag.
Lurer du på noe angående vedlikehold og istandsetting av gamle hus og bygninger? Har du lyst til å vite mer om hvor og hvordan du kan søke om midler til istandsetting? Er du interessert i tradisjonshåndverk og har lyst til å lære mer om lokal byggeskikk? Fortidsminneforeningen Trysil og Engerdal lokallag arrangerer i samarbeid med Anno Museum Trysil Engerdal en 'bygningsverndag', lørdag den 4.juli på Norges eldste bygdemuseum, Trysil bygdetun. 
Program 
12.00 Fortidsminneforeningen Trysil og Engerdal lokallag forteller om bygningsvern lokalt og tilgjengelige støtteordninger. 
13.00 Restaureringsingeniør og avdelingleder i Anno Museum Trysil Engerdal, Åge Broløkken, formidler kunnskap om hvordan man leser et hus, hva man skal se etter for å oppdage eventuelle skader.
14.00 Tradisjonshåndtverker fra Engerdal, Sjur Åsgård, forteller om istandsettingen av 1700-tallsbygningen Eltdalsstugua. 
Kafeen er åpen hele dagen, fra kl 11.00 til 16.00 

Men vennlig hilsen

Fortidsminneforeningen

Trysil og Engerdal lokallag

www.fortidsminneforeningen.no