Bli med på hagedugnad 10.- 12.mai

Publisert 16.01.2024

Hagehelg på Lillingston! Denne helgen skal vi klargjøre den historiske hagen til sommersesongen med utplanting av sommerblomster og rydding i hageganger.

Om du har grønne fingre eller ei er dette helgen du kommer til å huske som en skjønn våropplevelse. Lær mer om stell av rododendron og villvin mens Tone serverer te i svalgangen.

Det er et uformelt, sosialt og hyggelig fellesskap rundt den herskapelige eiendommen på Tysse i Fjaler. Dette er en flott anledning til å bli kjent med den historiske plassen. Deltakere får dekket, dvs. fri kost og losji (frokost, lunsj og middag) under hele oppholdet. Kun transport må dekkes av deltakerne selv.

Hvordan bor man?
Lillingstonheimen, Tysse i Fjaler, er et staselig herskapshus fra 1742, som har vært hjem for Nitterfamilie (1742 - 1808), sorenskriver Nils Landmark (1808-1880) og engelske Claude Lillingston fra 1880-1967. Foreningen kjøpte eiendommen fra Fjaler kommune i 2018. 
Vi rer opp senger og dere bor komfortabelt i et av Lillingstonheimens 9 koselige soverom. 
En trapp opp i 2.etg, er det 4 rom med dobbeltseng, ett familierom m/4 senger, og to rom med enkeltsenger, og 3 bad med dusj/badekar.  
I Jentestua (1.etg) er det ett enkeltrom, samt bad m/dusj. Vi har også sengeplasser i den lille rødmalte Borstua, vegg i vegg med hovedhuset.   
Hva inngår i kost og losji:  
Hver dag serveres frokost, lunsj og middag med drikke (kaffe/te/juice/melk). Egen drikke kan medbringes.
Måltidene kan nytes i stuene, biblioteket, eller ute på den idylliske svalgangen når temperaturen tillater det.  
Vi trenger tilbakemelding på eventuelle allergier/mathensyn som må tas.

Påmeldingsfrist 15. mars

Kontakt: Tone 450 27 443
lillingston@fortidsminneforeningen.no