Stavkyrkjesong. Om dette rommet kunne synge

Publisert 03.05.2023

Velkommen til en helt spesiell konsertopplevelse i Kaupanger stavkirke 9. juni. Stavkyrkjesong er et samarbeid mellom vokalensemblet Tabula Rasa, komponist Jostein Avdem Fretland og scenograf Matias Askvik.

TABULA RASA er et bergensbasert vokalensemble med mål om å fremme ny klassisk vokalmusikk. Vokalensemblet jobber med improvisasjon og teatrale virkemidler for å skape konseptuelle konserter og forestillinger, og har siden 2017 utviklet og medvirket til en rekke prosjekter. I dette prosjektet består ensemblet av Sigrun Jørdre, Rikke Lina Sorell Matthiesen, Zsuzsa Zseni, Arild Rohde og Jakub Niedziela.

Stavkyrkjesong er et samarbeid mellom vokalensemblet Tabula Rasa, komponist Jostein Avdem Fretland og scenograf Matias Askvik.

Prosjektet er basert på et bestillingsverk der komponisten i en rekke stykker utvikler en polyfoni for stavkirkene. Komponisten og ensemblet vil sammen utvikle en konsert der bestillingsverket flettes sammen med folkemusikk, tidligmusikk og improvisasjoner. Med scenograf Matias Askvik vil de jobbe i dialog med de eldgamle stavkirkerommene for å skape et lydrom der publikum kan tre ut fra hverdagen og inn i en tilstand der mange lag av tid eksisterer side om side. Et rom utenfor tiden.

Stavkyrkjesong skal spilles i stavkirker og kirker i Sogn og Bergen:

Torsdag 8. juni: Borgund stavkyrkje kl 19.00 og 20.30

Fredag 9. juni: Kaupanger stavkyrkje kl 20.00

Lørdag 10. juni: Hauge kyrkje, Lærdal kl 14.00

Løordag 10. juni: Hopperstad stavkyrkje kl 19.30

Søndag 11. juni: Mariakirken i Bergen kl 14.30

Konserten er støttet av Kulturrådet, Det norske komponistfond, Lærdal kommune, Bergen kommune og Vestland fylkeskommune.

BILLETTER BESTILLER DU HER

Voksen: kr 250

Barn (u 18): kr 150

Familie (1-2 voksne + 1-2 barn): kr 500

Last ned konsertplakat